Foto: Mango

Žurnāliste, RISEBA un Artek Holding pasniedzēja, OE TV raidījuma Нескучно autore un vadītāja, par "radiogeišu" dēvētā Ieva Adamss (attēlā) ceturtdien, 27. oktobrī, pārsteidza Rīgas modes nedēļas atklāšanas pasākuma viesus ar juteklisku iznācienu, iejūtoties sniega eņģeļa tēlā.

Ievu modes nedēļas viesi uz mēles varēja vērot Absolut modes šova laikā, kad viņa izrādīja jaunās mākslinieces Ivetas Vilnes īpaši viņai darināto tērpu - baltu sarežģītas formas kostīmu, kas bija papildināts ar liekām silikona plaukstām un kas guva arī žūrijas augstāko vērtējumu kategorijā Inspired by Absolut.

Par to gan tērpa autore, gan viņas iedvesmas persona Adamss saņēma ceļojumu uz degvīna Absolut ražotni Zviedrijā.

Stāstot par savu modes skates tērpu, Adamss sarunā ar izklaides portālu Mango to raksturoja kā samuraja-eņģeļa tēlu, kas ļoti atbildis viņas būtībai.

"Es esmu konstruktīvu tērpu persona. Šis mākslinieces radītais tērps bija gan skatuvisks un izaicinošs, un tajā pašā laikā inteliģents un gana atturīgs, pat auksts. Es mīlu pavisam neromantiskus, stingras faktūras audumus, kas der drīzāk arhitektūrai, ne apģērbu šūšanai. Iveta šim tērpam audumu radīja pati, kārtu kārtām saliekot dažādus plānākus baltus audumus un sastepējot tos kopā. Rezultātā mans eņģelis tika pie īstām samuraja bruņām," par darba procesu stāsta Ieva.

Būt uz mēles Ievai nav nekāds jaunums - pie publikas uzmanības viņa ir pieradusi un pirms kāpšanas uz mēles viņai parasti satraukuma nav.

"Nekad neesmu bijusi modele šī vārda klasiskajā izpratnē, bet daudzkārt uz "mēles" esmu kāpusi kā persona, kuru kā mūzu izvēlējušies modes mākslinieki, un tas ir īpaši pagodinoši, " par savu modeles pieredzi stāsta sieviete, kura Rīgas modes nedēļas noslēguma dienā piedalīsies arī zīmola QooQoo skatē.

Adamss arī piekrīt, ka sabiedrībā zināmu cilvēku piesaistīšana pašmāju modes mmākslinieku kolekciju izrādīšanai popularizē dizaineru veikumu un ļauj par to veikumu uzzināt plašākai sabiedrības daļai.

"Jā, tā nu mūsdienās ir iegājies, ka jebkuram pasākumam ir jāpiesaista sabiedrībā zināmi cilvēki, un tas jau nenotiek tikai pie mums! Un tad nu, lai cik nelietderīgas reizēm liktos visas šīs slavenības, reizēm tieši tās ar savu klātbūtni palīdz padarīt redzamāku kādu notikumu," smejas Ieva.

"Pati, būdama žurnāliste, esmu lūkojusies uz šo lietu arī no otras puses - pirms došanās uz pasākumu galvenie redaktori vienmēr lūdz noskaidrot, kas no pazīstamiem cilvēkiem tur piedalīsies. Tādēļ arī pati esmu tik atsaucīga un atvērta šādiem piedāvājumiem - mūsu modes mākslinieku darbs patiešām ir popularizēšanas vērts!" ir pārliecināta Ieva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!