Foto: Reuters/Scanpix

ASV prezidenta vēlēšanās ir uzvarējis Donalds Tramps. Priekšvēlēšanu cīņā viņam blakus kā stabils balsts bija sieva Melānija (abi attēlā) un bērni, kuri nu ir kļuvuši par amerikāņu "pirmo ģimeni".

Pirmā lēdija ar kailfoto – Melānija

Foto: Reuters/Scanpix

Melānija Trampa – slovēņu izcelsmes daiļava, ar kuru Tramps iepazinās kādā no Ņujorkas modīgajiem burziņiem 1998. gadā, – bija spēcīgs vīra balsts priekšvēlēšanu cīņā, neraugoties uz to, ka viņas pagātne daudziem lika raukt degunus, spriežot, ka sieviete, kura pozējusi kaila, nav cienīga kļūt par ASV pirmo lēdiju.

Modeles karjeru Melānija Knausa sāka aptuveni 16 gadu vecumā Slovēnijā, bet, 1992. gadā, izcīnot otro vietu Ļubļanā notikušā skaistumkonkursā, viņa tika pie līguma ar modeļu aģentūru Milānā.

Izredzes izsisties modes biznesā mudināja Melāniju pēc pirmā mācību gada pamest studijas Ļubļanas universitātē un doties iekarot pasauli.

Viņas foto rotājis tādus žurnālus kā "Harper's Bazaar", "Vogue", "GQ", "Allure" un citus. 2000. gadā viņa kā bikini modele pozējusi arī izdevumam "Sports Illustrated Swimsuit Issue".

Foto: Vida Press
2005. gadā Melānija apprecējās ar Trampu. Starp citu, abu kāzas Palmbīčā apmeklēja arī Bils un Hilarija Klintoni. Gadu vēlāk viņa ieguva ASV pilsonību un laida pasaulē Trampa jaunāko atvasi – dēlu Baronu Viljamu (visi trīs attēlā pēc Trampa uzvaras vēlēšanās 9. novembrī), kuram patīkot valkāt uzvalkus un kuru māmiņa dēvā par mini Donaldu.

Melānija arī brīvi pārvaldot piecas valodas – dzimto slovēņu, kā arī serbu, angļu, franču un vācu valodu.

Priekšvēlēšanu neprāta laikā tika publiskoti Melānijas foto no 2000. gadā tapušas fotosesijas žurnāla "GQ" britu izdevumam, kurā viņa kaila laiskojās kažokādās Trampa privātajā lidmašīnā, ar rokudzelžiem pieķēdēta pie portfeļa.

Jaunā ASV pirmā lēdija arī tikusi pieķerta melos – Melānijas mājaslapā tika apgalvots, ka viņa Ļubļanas universitātē ieguvusi grādu arhitektūrā un dizainā.

Vēlāk viņai pārmeta runas zagšanu no Mišelas Obamas astoņus gadus senas uzstāšanās. Tāpat uzvirmoja runas, ka deviņdesmitajos gados viņa strādājusi par eskorta meiteni kādā Itālijas džentlmeņu klubā. Vēlāk gan šo informāciju publicējušais britu tabloīds "The Daily Mail" to atsauca un atvainojās.

Daiļava ar biznesa krampi – Ivanka

Foto: AP/Scanpix

Populārākā no Trampa atvasēm ir Ivanka Trampa, kas pasaulē nāca viņa pirmajā laulībā ar čehu sportisti un modeli Ivanu.

Savulaik Ivanka bija modele, rotājot dažādu žurnālu vākus un piedaloties vairākos modes šovos. 2007. gadā viņa ierindojās izdevuma "Maxim" veidotajā 100 pasaulē seksīgāko sieviešu saraksta 83. vietā.

Ivanka, kura oktobra beigās atzīmēja 35. dzimšanas dienu, ar panākumiem iesaistījusies ģimenes biznesā, septiņus gadus ir precējusies un audzina trīs bērnus, izmēģinājusi spēkus arī dažādos TV projektos un pat sarakstījusi grāmatu.

2007. gadā intervijā izdevumam "GQ" Ivanka, kurai no visiem Trampa bērniem vismaz publiski ir vistuvākās attiecības ar tēvu, runājot par savu ģimeni, atzinusi: "Es lūkojos uz saviem brāļiem un sevi un esmu patiesi lepna, ka neviens no mums nav pilnīgi sabojāts. Neviens nav atkarīgs no narkotikām, neriņķo apkārt, lencot sievietes vai šņaucot kokaīnu."

Ivankai ir arī sava modes līnija, kurā ir gan apģērbs, gan somiņas, apavi un aksesuāri. Viņas izstrādājumi gan izpelnījušies plašu kritiku gan par ideju kopēšanu no citiem dizaineriem, gan trušādas izmantošanu.

Sociālo mediju zvaigzne Tifānija

Foto: Vida Press
Trampa meita no laulības ar amerikāņu TV personību Mariju Meiplsu ir izmēģinājusi spēkus mūzikā un modē – 2014. gadā viņa izdeva singlu "Like a Bird", praksē gājusi žurnālā "Vogue" un veidojusi vienu tērpu kolekciju.

Vislabāk gan viņai izdevusies karjera sociālajos tīklos – 23 gadus vecās meitenes "Instagram" profilam ir gandrīz 300 tūkstoši sekotāju, un tagad, kad viņas tētis uzvarējis prezidenta vēlēšanās, to skaits noteikti strauji pieaugs.

Glamūrīgas bildītes ar ģimeni un draugiem, kadri no ceļojumiem un citiem atpūtas brīžiem, bērnības foto un daudz citu privātu momentu – Tifānijas "Instagram" profils ir spilgts bagāto un vareno atvašu dzīvesveida paraugs.

Atšķirībā no pusmāsas Ivankas Tifānija tēvam priekšvēlēšanu kampaņas laikā blakus bija krietni vien retāk.

Saturday down South #proudmaidofhonor

A photo posted by Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) on Sep 17, 2016 at 4:18pm PDT

❄️☃🎄 #snowday #christmaseve @itsmarlamaples

A photo posted by Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump) on Dec 24, 2015 at 12:34pm PST

Dāmu ēnā – Donalds juniors un Ēriks

Foto: Vida Press

Trampa ģimenes daiļo sieviešu ēnā parasti paliek abi viņa vecākie dēli – Ēriks un Donalds juniors –, kuri nākuši pasaulē viņa attiecībās ar pirmo sievu Ivanu.

Abi dēli kopā ar Trampa vecāko meitu Ivanku strādā Trampa biznesa impērijā, bet, salīdzinot ar māsu, viņu publiskā dzīve ir krietni garlaicīgāka.

Vecākais no dēliem Donalds juniors (attēlā no labās) 2005. gadā apprecējās ar modeli Vanesu, kura viņam dāvājusi piecus bērnus, bet 32 gadus vecais Ēriks (attēlā no kreisās), kurš rūpējas arī par Trampa 18 golfa klubiem, pagaidām par tēvu vēl nav kļuvis.

Abiem brāļiem arī izdevies nokaitināt dzīvnieku aizstāvjus – 2010. gadā starptautiskā dzīvnieku tiesību aizsardzības organizācija PETA viņus kritizēja par medībām Zimbabvē. Tika publiskoti foto, kuros brāļi bija iemūžināti ar medību trofejām, un PETA pārmeta nežēlību, bet gan Trampu ģimene, gan safari parka, kur notika medības, pārstāvji dievojās, ka viss noticis likuma un ētikas robežās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!