Foto: EPA/LETA
Rumāņi tūristu pievilināšanai labprāt izmanto apgalvojumu, ka britu princis Čārlzs (attēlā) ir leģendām apvītā grāfa Drakulas jeb Vlada III Tepeša pēctecis.

Kā vēsta izdevums The Daily Telegraph, Rumānijas Nacionālais tūrisma birojs pat izveidojis reklāmas video klipu, kurā princis Čārlzs atzīst karaliskās ģimenes saiknes ar nežēlīgo Vladu III Tepešu, kas tautā bija iesaukts par Uzdūrēju, jo bija iecienījis savus ienaidniekus sēdināt uz mieta.

"Transilvānija man ir asinīs. Ģenealoģija parāda, ka manos senčos ir Vlads Uzdūrējs, tāpēc man ir zināma interese par šo valsti," klipā atzīst britu karaliskās ģimenes pārstāvis.

Rumānijas tūrisma birojs ievietojis savdabīgo reklāmas klipu video vietnē YouTube, lai veicinātu britu tūristu interesi apmeklēt valsti.

Video kulminācijas punkts ir intervija ar Velsas princi, "kurš var izsekot saviem senčiem līdz pat Rumānijas tumšajai un tālajai pagātnei".

Citos reklāmas materiālos minēta prinča Harija īsā vizīte Rumānijā šī gada Lieldienās. Abu karaliskās ģimenes pārstāvju pieminēšana, pēc rumāņu domām, padarīs valsti pievilcīgāku britu tūristu acīs.

Saskaņā ar britu karaliskās ģimenes radurakstiem princis Čārlzs ar savas vecvecmāmiņas karalienes Marijas starpniecību patiešām ir saistīts ar Vladu IV - nežēlīgā valdnieka Drakulas pusbrāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!