Foto: LETA
Igaunijas mediji turpina apspriest prezidenta Tomasa Hendrika Ilvesa laulību ar latviešu ierēdni Ievu Kupci (abi attēlā), un nerimst runas par jaunās Ilvesa kundzes iepriekšējām attiecībām un mazo meitiņu.

Kad tapa zināms, ka Ilvess nolēmis mīt gredzenus ar Kupci, Igaunijas prese metās vētīt līgavas pagātni. Vislielāko uzmanību piesaistīja viņas divus gadus vecā meitiņa Izabella un jautājums, kas ir mazulītes tēvs.

Oficiālā Ilvesa padomnieka Tomasa Sildama sniegtā informācija liecināja, ka meitenes tēvs ir miris no smagas slimības, un ne Ilvess, ne viņa sieva šo jautājumu sīkāk nav komentējuši.

Igauņu izdevums Eesti Ekspress bija izpētījis, ka advokāts Isahans Ašurovs, ar ko Kupcei savulaik, strādājot Azerbaidžānā, bija attiecības, mūžībā aizgājis 18 mēnešus pirms bērna nākšanas pasaulē.

Arī advokāta dēls, ar ko bija sazinājies izdevums, apšaubīja faktu, ka Ašurovs varētu būt Kupces meitas tēvs, un tas likumsakarīgi radīja minējumus un runas, ka mazulītes tēvs varētu būt Ilvess.

Pēc Ilvesu kāzām izplatītajā prezidenta kancelejas paziņojumā bija uzsvērts, ka abiem jaunlaulātajiem kopīgu bērnu nav, un šonedēļ jaunu informāciju par Igaunijas prezidenta un mazās Izabellas attiecībām atklājusi akciju sabiedrības RB Rail izpilddirektore un Ilvesa kundzes draudzene Baiba Rubesa.

Kā, atsaucoties uz telekanāla Kanal2 pārraidi Radar, vēsta Igaunijas DELFI, viņa pastāstījusi it kā "vispārzināmu faktu" - Ilvess ir mazās Izabellas Kupces krusttēvs.

"Ir labi, ka Ievai ir meita, kura viņai atgādina cilvēku, ar ko viņa baudīja lielu abpusēju mīlestību," stāstījusi Rubesa, kura ar Ievu iepazinusies, kad viņa strādājusi Azerbaidžānā. Rubesa arī pastāstījusi, ka bērns ir ļoti skaists un līdzinās aizsaulē aizgājušajam tēvam.

Bērna krustmāte ir Latvijas Televīzijas kultūras raidījumu satura redaktore Gunta Sloga, kura pārraidē Radar paudusi apņēmību aizstāvēt savu krustbērnu.

Viņa norādījusi, ka šajā jautājumā vajadzētu respektēt gan Igaunijas prezidentu, gan bērnu, gan viņa tēvu, kurš pats sevi vairs nevar aizstāvēt, un paudusi cerību, ka Igaunijas mediji nākotnē liks mierā "mazo mīļo bērniņu".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!