Foto: Privātais arhīvs

Mūziķis Dons jeb Arturs Šingirejs (attēlā pa vidu) atgriezies no ceļojuma uz Varanasi. Lielu daļu ceļojuma mūziķis pavadījis vilcienā, caur logu vērojot Sibīrijas klajumus un uzklausot citu ceļotāju stāstus.

"Lielākā daļa laika pagāja, braucot Transsibīrijas ekspresī. Jābūt fiziski izturīgam, lai septiņas dienas tā kratītos, jo pauzes, kad vilciens piestāja pieturās, nebija ilgas - augstākais ap 15 minūtēm. Vēroju ainavu aiz loga, uzklausīju ceļotāju stāstus - vilciena pavadones, viesmīles, pavāra.

Tā kā man līdzi bija ģitāra, rakstīju dziesmas," sarunā ar DELFI Izklaidi par ceļojumu stāsta Dons. Jau 14. februārī iznāks mūziķa albums, kuram iedvesma rasta arī šajā braucienā. Savukārt pašu braucienu iedvesmojis mūziķa iepriekšējais veikums, kam dots Varanasi vārds.

"Pēc Varanasi koncerttūres jutos tā, ka man vienkārši tas jāizdara - pašam jāaizbrauc uz Varanasi. Kāpjot vilcienā, uzliku austiņās savu dziesmu Pēdējā vēstule, kurā ir teksts "iekāpu vilcienā uz Varanasi", un pārņēma tāda īpaša sajūta," stāsta mūziķis.

Emocionāla bijusi arī izkāpšana nakts pieturvietā Omskā, jo šajā apgabalā dzimusi mākslinieka mamma. Pašā Varanasi Dons pavadījis sešas dienas. "Ceļoju pa Gangu - laivoju gan dienā, gan naktī. Biju Indijas tirgū. Katru dienu dzēru vietējo tēju ar pienu - ļoti iegaršojās.

Ceļoju viens pats, ar mani bija tikai mana ģitāra. Tāds arī bija brauciena mērķis - iepazīt vientulības ilgas, pēc draugiem, pēc mīlestības," skaidro Dons, kurš arī ar fotografēšanu ceļā nav īpaši aizrāvies, saglabājot spēcīgos iespaidus galvenokārt atmiņā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!