Foto: Mango

Jaunā dziedātāja un talantu šova O!kartes akadēmija fināliste Evija Sloka (attēlā) šoruden pametīs Latviju, lai dotos uz Angliju, un, kā pati apgalvo, "beidzot iemācītos dziedāt".

"Septembrī braukšu uz Angliju, kur esmu iecerējusi palikt divus gadus," portālam Mango savas ieceres atklāj dziedātāja.

Viņa studēs prestižajā modernās mūzikas izpildītāju izglītības iestādē Academy of Contemporary Music. Šajā skolā mācījusies arī Evijas laba paziņa, grupas Putnu balle dalībniece Paula Ķiete, un viņas labās atsauksmes par skolu rosinājušas arī Eviju izlemt par labu mācībām ārzemēs. Divu gadu laikā intensīvi studējot, Evija iecerējusi tikt pie bakalaura grāda vokālajā mākslā.

"Varbūt beidzot iemācīšos dziedāt," smejas māksliniece. "Neesmu iecerējusi aizbraukt uz neatgriešanos - pazudīšu tikai uz laiku. Brīvlaikos braukšu atpakaļ un sniegšu koncertus Latvijā, kā arī paralēli mācībām rakstīšu savu albumu. Es nebaidos, ka fani mani aizmirsīs. Galu galā - arī lielās pasaules zvaigznes taču koncertē vidēji trīsreiz gadā un ceļo pa pasauli, bet vai tāpēc viņus kāds aizmirst?"

Māksliniece cer, ka pēc prestižās skolas pabeigšanas viņai Latvijā būs darba pilnas rokas.

"Nākotni nevar paredzēt, bet domāju, ka ar mūziku Latvijā iespējams pietiekami labi nopelnīt - piemēram, tā pati Prāta Vētra, domājams, nopelna ļoti labi!" spriež Evija. "Papildus koncertēšanai es arī gribētu mācīt dziedāt citiem. Kad atgriezīšos, man būs diploms un es varēšu savās zināšanās dalīties ar citiem."

Jaunā dziedātāja neskumst par to, ka, viņai aizbraucot, mājās paliks ģimene un draugi.

"Domāju, ka man Anglijā būs tik daudz ko darīt, ka nebūs laika skumt pēc mājām. Drīzāk man pietrūks kārtīgas vasaras un manas mašīnītes, jo vasaru, var teikt, es pavadu, tikai nemitīgi braukājot uz jūru. Šovasar pie jūras esmu bijusi divreiz, bet, tā kā ūdens jūrā ir ļoti auksts, labprāt atpūšos pie ezeriem. Šajā vasarā esmu iecerējusi ļoti daudz atpūsties un dziedāt, lai rudenī varu braukt mācīties," stāsta jaunā dziedātāja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!