Foto: Mango

Esošā Valsts prezidenta Valda Zatlera prezidenta pilnvaru termiņš beigsies 7. jūlijā, bet jau maijā ir jānosauc prezidenta amata kandidāti. Leģendārās grupas Jumprava līderis Aigars Grāvers (attēlā) ir pārliecināts, ka valstij vajadzīgs cits prezidents, un mūziķim šajā jomā pat ir savs favorīts.

"Prezidentam ir jābūt vadonim, nevis izkārtnei. Prezidentam ir jābūt apveltītam ar harizmu, un visiem ir jātic tam, ko viņš saka," sarunā ar izklaides portālu Mango stāsta Grāvers.

Atbildot uz jautājumu, kurš, viņaprāt, būtu piemērots šim amatam, Grāvers ilgi nedomā un saka: "Man ir noteikts redzējums par šo tēmu. Daudz par to esmu domājis un uzskatu, ka Latvijā ir tikai viens prezidenta amata cienīgs kandidāts - tas ir Raivis Dzintars. Viņš būtu labs prezidents, jo nav sasmērējies. Pārējie politiķi ir sasmērējušies, bet viņš sevi nekādā veidā nav sakompromitējis."

Tāpat mūziķis uzskata, ka arī prezidenta pilnvaras ir jāpalielina, piešķirot lielāku izpildvaru. "Manuprāt, vadonis ar ierobežotām funkcijām nemaz nevar pastāvēt. Zatlers, manuprāt, nav izdarījis neko sliktu, bet viņš nav izdarījis arī neko labu. Viņš ir tikai izkārtne, remdena izkārtne. Domāju, ka tāds prezidents neko daudz valstij nedod," viņš saka.

Šobrīd par prezidentu Latvijā var kļūt vien cilvēks, kurš sasniedzis 40 gadu vecumu, taču Grāvers uzskata, ka tieši jaunība ir liels pluss.

"Domāju, ka arī šo likumu vajadzētu mainīt. Jaunība nav nekāds netikums, jo jaunībā daži cilvēki ir apveltīti ar īpašu enerģiju, prātu un drosmi. Manuprāt, Dzintars tāds ir, un vadonim tā arī vajadzētu - iet visiem pa priekšu, neslēpties kādam aiz muguras, virzīt tautu," teic Grāvers.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!