Foto: DELFI

Aizvadītā gada nogalē kolorītā skatuves māksliniece Inese Saulīte jeb Kombuļu Inese (attēlā) vērsās pie saviem sekotājiem un atbalstītājiem ar lūgumu palīdzēt, taču atsaucība no viņas fanu puses bijusi tik niecīga, ka mūziķe nolēmusi turpmāk kārtīgi izvērtēt, kam sniegs koncertus.

Neilgi pirms svētkiem pārstāja darboties viens no svarīgākajiem Ineses darbarīkiem - portatīvais dators -, kā rezultātā mūziķe vairs nevar komponēt, aranžēt dziesmas un sacerēt tekstus. Viņa sociālajos tīklos pie saviem faniem vērsās ar lūgumu, vai kāds nevar atdot savu veco datoru.

"It kā viens te grib uzdāvināt portatīvo datoru, bet tas liekas tikai joks. Pagaidām nekā. Mēģināšu uztaisīt video uzrunu, varbūt tad kāds atsauksies," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Inese, kura neslēpj, ka ļoti sašutusi par niecīgo atsaucību.

Skatuves māksliniece jau otro reizi lūgusi palīdzību, bet pagaidām bez rezultātiem. Dziedātāja pat piedāvājusi sniegt bezmaksas koncertu, taču arī tas nevienu nav ieinteresējis. Šis notikums Inesei licis pamatīgi pārdomāt savu turpmāko darbību. Viņa sapratusi, ka daudzi draugi un fani patiesībā tikai izliekas par tādiem.

"Tādi jau tie latvieši ir. Katrs domā par sevi. Šobrīd mana uzstāšanās ir paralizēta. Tas bija mans darba instruments, jo gan aranžēju dziesmas, gan rakstīju tekstus, gan uzstājos. Neko darīt. Ja jau Latvijā ir tāda izvēle, lai neesmu, tad varbūt mani arī nevajag.

Ja patiešām īsti fani un draugi, pie kuriem esmu uzstājusies, samestu kaut vai katrs pa pieciem santīmiem, man pat sanāktu ne tikai kompis, bet varētu ielikt arī trūkstošo zobu. Esmu uzstājusies pie cilvēkiem, kuri naudu neskaita un apgalvo, ka viņiem ļoti patīkot mana mūzika, bet tā īsti savu favorītu nemaz nevēlas atbalstīt.

Mūziku es nepametīšu, bet uzstādīšu augstākas prasības pret tiem, kuri ir fani un sauc sevi par maniem draugiem. Esmu vīlusies gan latviešos, gan fanos. Saprotu, ka cilvēkiem nav tās naudiņas, lai kādam tāpat vien pirktu datoru, bet es neprasu tāpat vien..." savu sašutumu pauž Inese.

Saulīte sapratusi, ka viņai neizdosies mainīt latviešus un šīs zemes cilvēkus, taču viņa var mainīt savu attieksmi pret tiem - turpmāk Ineses koncerti maksās krietni dārgāk. Viņa vairs neuzstāsies kuram katram, bet gan pamatīgi izvērtēs, kurš pelnījis klātienē vērot viņas koncertu.

"Tas, ko es prasīju, bija draudzība un atsaucība, bet tagad domāju, ka pienācis laiks sevi novērtēt un necensties kādam sagādāt prieku tāpat vien. Dzīve ir kā spēle - ja zināsi pareizos gājienus, kaut ko arī sasniegsi. Jau agrāk to sapratu, bet tagad to izprotu vēl labāk. Tie, kas tiešām vēlēsies mani satikt, atradīs līdzekļus," savu stingro nostāju atklāj Inese.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!