Foto: DELFI

Ar galveno balvu un uzvaru no Kaļiņingradas starptautiskā festivāla Teritorija Mira 2013 ietvaros notikušā jauno izpildītāju konkursa Pesnja mira atgriezusies pašmāju dziedātāja Sabīne Berezina (attēlā), kura lielas ovācijas un visaugstāko žūrijas novērtējumu izpelnījusies, izpildot Nikijas Mināžas dziesmu Superbass.

"Uz Kaļiņingradu devos kopā ar mammu. Pavisam konkursā piedalījās dalībnieki no deviņām dažādām valstīm, un man bija jāizpilda divas dziesmas.

Pirmajā konkursa dienā dziedāju manas māsas sacerēto dziesmu Tu man esi viss. Ar šo skaņdarbu varēju parādīt savu vokālu un muzikālās prasmes, savukārt kā otro dziesmu biju izvēlējusies Nikijas Mināžas hitu Superbass," sarunā ar DELFI Izklaide stāsta Sabīne.

Jaunā mūzķe atzīst, ka Superbass bijusi īsta 'bomba'. Lai gan abas ar mammu sākumā nedaudz šaubījušās, vai atšķirīgās mentalitātes dēļ tik amerikānisku dziesmu cilvēki sapratīs, Sabīne par izpildījumu saņēmusi visaugstāko iespējamo žūrijas novērtējumu.

"Uzstājos ar devīto kārtas numuru - noslēdzošo. Mans priekšnesums bija īsta 'bomba'. Konkurss tika noslēgts ar skaļu blīkšķi, un gan žūrijai, gan skatītājiem mans priekšnesums patika," savos piedzīvojumos dalās Sabīne.

Jaunā dziedātāja priecājas, ka viņai izdevies parādīt ne tikai to, ka viņa prot dziedāt, bet arī repot un uz skatuves izlikt sevi ar pilnu atdevi. Pēc viņas uzstāšanās jaunieši nākuši viņai lūgt autogrāfus un kopā nobildēties.

Sabīne bijusi pārsteigta, ka uz konkursu ieradusies arī Latvijas vēstniecības Kaļiņingradā pārstāve, kura pēcāk devusies mūziķi apciemot un aprunāties ar viņu aizkulisēs.

Uzvarot šajā konkursā, Berezina arī ieguvusi naudas balvu un ceļa zīmi uz kādu citu prestižu konkursu, kurš drīzumā notiks Krievijā.

"Piedalīšanās šādos konkursos ir labs veids, kā nodibināt un gūt jaunus kontaktus. Konkurence šajā konkursā bija liela, jo dalībnieki bija ļoti spēcīgi. Biju pārsteigta par savu uzvaru," stāsta Sabīne.

Savukārt studijas dziedātāja šogad nav plānojusi uzsākt, jo viņai ir ļoti noslogots koncertgrafiks. Viņa nolēmusies koncentrēties uz mūziku un turpināt kāpt pa karjeras kāpnēm.

"Gribētos mācīties, bet esmu sapratusi, ka šobrīd man tam nav laika. Kamēr esmu jauna un man ir spēks, turpināšu darboties un attīstīties muzikālajā sfērā. Skola jau nekur nepazudīs.

Paralēli arī esmu sākusi gatavoties mūziklam, kuru veido mana māsa. Man piešķirta galvenā loma, tādēļ mēģinājumu grafiks solās būt ļoti noslogots," nākotnes plānus ieskicē Sabīne. 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!