Foto: RIA Novosti/Scanpix
Drīz apritēs gads, kopš pāragri aprāvās Krievijas dziedātājas un aktrises Žannas Friskes (attēlā) mūžs. Palicēji gan mieru vēl nav raduši, un medijos turpinās publiska veļas mazgāšana.

Drīz pēc dziedātājas nāves tapa zināms – mistiski pazudusi viņas ārstniecības izdevumiem saziedotā nauda aptuveni 20 miljonu Krievijas rubļu apmērā (aptuveni 267 tūkstoši eiro).

Tos bija saziedojuši Friskes fani un citi labvēļi, un Žannas privātajam kontam, kurā nauda atradās, pēc dziedātājas nāves pieeja bija gan viņas dzīvesbiedram Dmitrijam Šepeļevam, gan Friskes vecākiem.

Krietnu laiku naudas notriekšanā tika vainots Šepeļevs, bet šonedēļ izdevums Life.ru pēc pašu veiktas izmeklēšanas paziņojuši, ka divas nedēļas pirms Friskes aiziešanas mūžībā naudu no šī bankas konta izņēmusi viņas māte Olga.

Sieviete šo naudu pārskaitījusi uz citu banku, kurai pēc diviem mēnešiem tika atņemta licence un izziņots bankrots.

Ja tas atbilst patiesībai un Friskei saziedotā nauda tiešām bankas slēgšanas laikā atradusies tās kontā, tad lielākā daļa summas zaudēta – kā skaidro izdevums, šādā gadījumā klients var saņemt maksimums 1,4 miljonu lielu kompensāciju, kas šajā gadījumā ir vien maza daļiņa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!