Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 26. septembra, vakarā TV3 skatītāji varēja sekot līdzi piecu brašu kungu cīņai ar lieko svaru šovā "Īstie veči". Par ceturtās sērijas galveno varoni kļuva projekta vecākais dalībnieks Jānis, kurš devās uz tievēšanas klīniku Aizputes pusē.

Iepriekšējā šova sērijā Jānis apgalvoja, ka necenšas sevi ierobežot un, ja kārojas kāds našķis vai gardums, bez liekiem sirdsapziņas pārmetumiem palutina sevi.

Tiesa, kamēr pārējiem projekta dalībniekiem liekie kilogrami rūk un arī fiziskā forma krietni uzlabojusies, Jānis zaudējis vien dažus kilogramus.

Jānis jau pirmajā pārbaudījumā izstājas

Foto: Publicitātes foto

Šova vadītājs Armands Simsons īstajiem večiem bija sagatavojis nelielas sacīkstes pludmalē – mini triatlonu. Vispirms šova dalībniekiem ar velosipēdu pa smiltīm bija jānobrauc četri kilometri, bet tad jānoskrien viens kilometrs. Pelde jūrā bija katra paša brīva izvēle.

Visi vīri atzina, ka nebija gaidījuši, ka pārvietoties ar velosipēdu pa smilšaino pludmali būs tik smagi. Uldis piebilda, ka pedāļu mīšanu liedagā izmēģinājis pirmo reizi mūžā, bet nu šis sapnis esot izsapņots.

Sacīkstes vislielākās grūtības sagādāja Jānim – viņš jau pašā triatlona sākumā izstājās, jo ar velosipēdu uzbrauca uz neliela akmens, un no trieciena vīrietim ļoti sāka sāpēt mugura.

Tiesa, pārējie šova dalībnieki gan sprieda, ka viņš, iespējams, nedaudz uzspēlē sāpes, lai nebūtu sevi lieki jānoslogo. Turklāt Jāņa kolēģiem nav paslīdējis garām, ka viņš bieži vien meklē dažādus attaisnojumus, lai panašķotos un slinkotu.

Madars, Aivis un Raimonds finišēja visi kopā un reizē, savukārt Uldis sacīkstes pievarēja nedaudz lēnākā tempā. Uzvarētāji tika pie iespējas doties uz masāžu.

Šova dalībnieki pauda bažas, ka Jānis līdz galam neizprot, cik smags pārbaudījums būs "Kluba" sacensības, kurās vīri kā komanda gatavojas startēt.

Aivis vērtēja, ka viņš ir par aptuveni 45 procentiem gatavs šīm sacīkstēm, savukārt komandas kopējo sagatavotību viņš novērtēja ļoti zemu.

Tiesa, Madars gan piebilda, ka, viņaprāt, kopumā šova dalībnieku fiziskā forma ir krietni uzlabojusies, jo nevar gaidīt, ka resnīši divos mēnešos pēkšņi kļūst par spēka vīriem.

Savukārt raidījuma vadītājs Simsons apbrīnoja šova dalībnieku optimismu.

Jāni aizsūta uz tievēšanas klīniku

Foto: Publicitātes foto

Vislielākās bažas raidījuma vadītājam un arī šova dalībniekiem radīja Jānis. Divu mēnešu laikā viņš zaudējis vien aptuveni četrus kilogramus, kamēr, piemēram, Uldis atbrīvojies jau no 21 kilograma un šobrīd sver 125 kilogramus.

Visi pārējie šova dalībnieki cītīgi trenējas un cenšas ēst veselīgi. Lai gan Madars aizņemtības dēļ reti piedalās kopīgajos treniņos, viņš brīvajos brīžos dodas uz spora zāli un mājās min velotrenažiera pedāļus. Arī sieva paslavēja savu vīru, ka viņa svars strauji krītas.

Savukārt Raimonds, Uldis un Aivis bieži trenējas kopā. Raidījumā varēja sekot līdzi, kā trijotne Rāmkalnos ar velosipēdiem pieveic 42 kilometru garu distanci.

Tā kā Jānim liekie kilogrami nekrītas un arī fiziskajās aktivitātēs viņš iesaistās nelabprāt, tika pieņemts lēmums, ka viņam divas nedēļas nāksies pavadīt tievēšanas klīnikā Aizputes pusē.

Kolēģi izteica cerību, ka tas Jānim palīdzēs pārdomāt savu rīcību un viņš beidzot sapratīs, cik lieta ir nopietna. Projekta vecākais dalībnieks bija priecīgs par iespēju doties uz tievēšanas klīniku.

Jānis sacīja, ka tur jūtas kā pasakā, jo apkārt neesot nekādu kārdinājumu un iespēju našķoties. Galdā viņam tika celtas tikai veselīgas maltītes, savukārt dienas bija pilnībā saplānotas ar nemitīgiem treniņiem.

Klīnikas dakteris pēc mērījumu veikšanas paziņoja, ka Jānim vajadzētu atbrīvoties no vismaz 18 kilogramiem, un desmit dienu laikā viņam izdevās zaudēt aptuveni septiņus.

Kad pārējie šova dalībnieki ieradās apciemot Jāni, visi bija patīkami pārsteigti par viņa svara izmaiņām. Tiesa, vēlāk starp šova dalībniekiem izcēlās neliels strīds, jo Jānis, kurš pirms tam apgalvoja, ka pamainījusies viņa domāšana un uzskati par neveselīgajām uzkodām, kādā brīdī izmeta, ka ar saldējumu jau šad un tad varot panašķoties.

Šova dalībnieki sprieda, ka Jānis tomēr vēl līdz galam nav sapratis un izpratis, cik svarīgi ir ēst veselīgi un nenašķoties. Tika izteiktas bažas, ka viņam, atgriežoties mājās, būs grūti noturēties un turpināt strādāt pie tā, kas sasniegts tievēšanas klīnikā.

Savukārt patīkamu pārsteigumu visiem sagādāja Uldis – viņš uzvarēja derībās, jo veselu mēnesi nebija lietojis ne pilītes alkohola.

Četras daiļas policistes pieveic īstos večus

Foto: Publicitātes foto

Raidījuma izskaņā Simsons šova dalībniekiem atkal bija sarīkojis sacīkstes pludmalē. Brašajam piecniekam pretī stājās četras daiļas Rīgas pašvaldības policijas glābējas, kurām fiziskās aktivitātes un sports ir neatņemama ikdienas sastāvdaļa.

Stafetes pirmajā posmā kungi un dāmas pa vienam skrēja jūrā, bet pēdējam krastā bija jānogādā savs komandas biedrs. Šeit veiklākas izrādījās daiļā dzimuma būtnes.

Nākamajā posmā bija jāelpina manekens un viens no komandas biedriem jāstiepj uz nestuvēm. Savukārt stafetes noslēdzošajā daļā spēles dalībnieki, apvilkuši pleznas un peldbrilles, meta peldriņķus uz iezīmētas teritorijas.

Stafetē triumfēja meitenes, bet šova brašuļi apgalvoja, ka tādām sievietēm esot gods zaudēt. Jāatzīmē, ka sacensībās daži vīri pamanījās arī tikt pie nelielām brūcēm un skrambām.

Savukārt raidījuma izskaņā tika sarīkota individuālā stafete ar skriešanu pēc kociņa. Pirmais izstājās šova vecākais dalībnieks Jānis, un viņš arī godīgi atzina, ka ir grūti skrieties ar meitenēm, kurām cilvēku glābšana un tamlīdzīgi treniņi ir ikdiena.

Savukārt Aivis izmantoja dažādus paņēmienus, lai noturētos spēlē pēc iespējas ilgāk – viņš pāris reizes startēja pāragri, kā arī uzgūlās kociņam, lai tas viņam netiktu atņemts.

Beigās pats veiklākais no visiem večiem izrādījās Raimonds. Tiesa, stafetes finālā viņš tomēr piekāpās glābējai Lindai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!