Foto: Privātais arhīvs

Notikumi telekanāla RīgaTV24 unikālajā realitātes šovā Misija Marss beidzot kļuvuši līdzvērtīgi dzīvei īstā kosmosa kuģī. Realitātes šova telpās atslēgts ūdens, un komanda spiesta nokārtoties plastmasas maisos un destilēt savu urīnu, lai būtu, ko padzerties.

Ūdens Misija Marss stilizētajam kosmosa kuģim tika atslēgts jau pagājušās nedēļas vidū. Kopš tā laika jaunie kosmonauti nav mazgājušies, un arī dzeramā ūdens krājumi ir teju izsīkuši.

Taču jaunie talanti sapratuši, ka ir īstais laiks likt lietā savas zināšanas. Pirmā oriģinālā ideja nākusi no Hasias - meitene izteikusi priekšlikumu turpmāk nokārtoties maisiņos, lai tualete nesāktu smirdēt.

Jaunā kosmonaute parādījusi priekšzīmi kolēģiem, nodemonstrējot, kā tas notiek. Nu visa komanda nokārto savas dabiskās vajadzības maisiņos, kas pēc tam tiek "izmesti kosmosā".

Otra ideja, kura radusies komandai, dzīvojot bez ūdens, bijusi izveidot speciālu aparātu urīna destilācijai. Aparātu jaunie kosmonauti radījuši paši, bet visi puiši draudzīgā bariņā radījuši izejvielu, ko aparātam destilēt.

Tiesa, pirmais mēģinājums izgāzies - urīns destilācijas procesā sācis neizturami smirdēt. Jaunieši pat uz mirkli zaudējuši cerību, bet tad sapratuši, ka nav variantu - ja gribas dzert, risinājums ir tikai šāds.

DELFI Izklaidei atklāj šova veidotāji, jaunie kosmonauti ir entuziasma pilni un turpina uzlabot pašizveidoto urīna destilācijas aparātu, cerībā, ka drīz vien varēs baudīt litriem veldzējošas dziras.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!