Foto: Publicitātes foto

Pirmdienas, 15. februāra, vakarā TV3 skatītāju vērtējumam tika nodots jaunā precību šova Kāzu gūstā otrais raidījums – tajā jauno pāru vecākiem bija jāizvēlas svinību norises vieta, un kaislības sita augstu vilni.

Jau vēstīts, ka šovā piedalās trīs laimīgi pāri, kuri vēlas apprecēties – katrs pāris saņem 7000 eiro svinību rīkošanai, bet lielās dienas organizēšana tiek uzticēta viņu ģimenēm un draugiem.

Kā varēja pārliecināties pirmajā raidījumā, kāzu rīkotāju ieceres ne tikai dažkārt ir pretrunā ar jaunā pāra vēlmēm, bet arī pašu radu un draugu saimju starpā nav vienprātības.

Otrajā raidījumā ģimenēm un draugiem bija dots ļoti svarīgs uzdevums – viņiem jāatrod kāzu svinību norises vietu, un tas noveda pie pirmajiem nopietnajiem konfliktiem.

Foto: Publicitātes foto
Raita un Agneses kāzu vietas meklēšanu bija uzņēmusies Agneses vecmāmiņa Dzintra un mamma Dace, bet līgavaiņa pusi pārstāvēja Raita māte Irina un māsa Kaiva.

Iesākumā ģimenes bija jau gandrīz vienojušās, ka kāzas varētu rīkot kultūras pilī Ziemeļblāzma, bet Raita dzīvē svarīgās sievietes pārdomāja – vajagot pirti un ballīti havajiešu stilā.

Agneses ģimene šādu izvēli un līgavaiņa ģimeni atzina par "provinciālu", tomēr omīte Dzintra devās aplūkot Raita mammas un māsas izvēlēto viesu namu. Tas gan situāciju labāku nepadarīja – iecerētā pirtī iešana, Havaju noskaņas un iespējamā ballēšanās "pa pliko" nesajūsmināja nedz vecmāmiņu, nedz jauno pāri, kas organizēšanai seko "aizkadrā".

Vēlāk abas ģimenes devās uz Ziemeļblāzmu, bet šī vieta nepatika Raita ģimenei – tur nav iedomājamas jautras svinības, jo vieta ir pārlieku vēsa un atturīga.

Fināla diskusijā studijā izvērtās kaismīga vārdu apmaiņa. Līgavas omīte paziņoja, ka līgavaiņa ģimene ir pārāk laucinieciska, un arī jaunais pāris, klausoties dedzīgo spriešanu, bija izmisumā – viņi negribot ballīti pirtī, un Raitis atzina, ka nesaprot, kas viņa ģimenei notiek galvā.

Tā kā vienošanās nebija iespējama, ģimenēm bija jābalso, un balsojumā uzvarēja līgavaiņa radu izvēle – Iecavas viesu nams, kas nozīmē, ka šovā gaidāmas havajiešu stila kāzas.

Foto: Publicitātes foto

Ieva un Artūrs atzinuši, ka vēlas mīļas kāzas kaut kur pie jūras, bet svinību vietu viņi neizvēlējās – to darīja Ievas mamma Ingrīda kopā ar līgavas audžutēvu Juri, bet līgavaiņa ģimenē izvēle uzticēta tētim Ruslanam un mammai Mārai.

Līgavas vecāki vēlējās kāzas rīkot Skrundas muižā. Tas gluži līdz asarām iepriecināja jauno pāri, kas kāzu rīkošanai visu šova laiku seko ierakstos pie datoru ekrāniem.

Līgavaiņa vecāki vēlējās kāzas svinēt Piena muižā. Abas vietas bija tīkamas abām pusēm, bet strīdi sākās, kad vajadzēja izlemt par finansiālo pusi. Pēc asām diskusijām gan tika pieņemts lēmums svinības rīkot Skrundas muižā.

Ar to gan kompromisu meklējumi nebeidzās – ģimenēm vēl vajadzēja vienoties par laulību reģistrācijas vietu, un arī te neiztika bez konfliktiem. Līgavas ģimene abus jauniešus vēlējās salaulāt Pāvilostas muzejā un pēc tam viesus cienāt ar svaigi kūpinātām butēm, bet līgavaiņa ģimene oficiālo ceremoniju gribēja rīkot Liepājas dzimtsarakstu nodaļā.

Tā kā ģimenes nespēja vienoties, lēmumu pieņēma balsojumā – laulības reģistrācija notiks Pāvilostā.

Foto: Publicitātes foto
Darjas un Dmitrija ģimenēs kāzu svinību vietu izvēle bija uzticēta līgavas mammai Natālijai un audžutētim Aleksejam, kuri vēlējās, lai kāzas notiktu Bīriņu pilī.

Līgavaiņa puse – māte Irina un krustmāte Olga – iebilda pret Bīriņu pilī valdošo atmosfēru, kā arī pārmērīgajām izmaksām, un piedāvāja kāzas rīkot kādā viesu namā Rāmavā, kas ir ekonomiskāks variants.

Tas aizkadrā ne visai patika jaunajam pārim, bet šajā gadījumā viss beidzās labi. Beigu beigās līgavas ģimenei izdevās otru pusi pārliecināt – jaunajam pārim daudz vairāk atmiņā paliks kāzas pilī, nevis viesu mājā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!