Foto: LETA

2011. gada nogalē Rīgas domes priekšsēdētāja kabinetā uz dzīvi apmetās divi kaķēni – Kuzja un Muris. Tā kā šāda dzīvesvieta kaķiem ir visai neierasta, laika gaitā radušies jautājumi, kā viņiem tur klājas un vai Rātsnams nesmird. Un šiem un citiem jautājumiem portālam DELFI Izklaide atbild Kuzjas un Mura aprūpes komanda.

"Galvenais izvēles faktors, kāpēc kaķi tika paņemti tieši no patversmes Ulūbele, bija vēlme palīdzēt dzīves pabērniem. Rezultātā   divi mazi kaķubērni ieguva sev mīļas mājas un cilvēkus, kas patiešām par viņiem rūpējas.

Mēs noteikti  iesakām arī citiem (protams,  rūpīgi apdomājot savas iespējas paņemt dzīvnieku un rūpēties par to),  palīdzēt tieši šiem dzīves pabērniem, izvēloties dzīvniekus no patversmes.

Kaķi, kā arī citi patversmes dzīvnieki nebūt neož savādāk kā mājas dzīvnieks, kurš dzīvo laukā vai kuram kādā brīdī ir samircis kažoks. Nelabi ož varbūt tie, kuri tikko atvesti uz patversmi un nav vēl apkopti. Nu, vismaz runājot par patversmi Ulūbele, kura atrodas Līčos.

Savukārt kaķu tualetei ir pieejamas dažādu veida smiltis un granulas, kuras uzsūc mitrumu un absorbē smakas, kā arī dažāda veida aromatizatori.

Runājot par kaķu spalvām, šī problēma kļūst aktuāla faktiski divas reizes gadā, kad dzīvnieki maina savu kažoku. Ja dzīvnieks tiek pareizi barots un kopts, spalvas nav problēma. Darbā esam "bruņojušies" ar drēbju tīrāmajiem rullīšiem, lai vajadzības gadījumā spētu notīrīt drēbes no spalvām.

Kaķus lutināt, protams, var gan gastronomiski, gan veltot viņiem daļu sava laika, tos apmīļojot un paspēlējoties ar viņiem. Domes runči noteikti nevar sūdzēties par uzmanības vai gardumu trūkumu.

Pašvaldības darbinieki un apmeklētāji labprāt tos apmīļo, katru dienu tiek sarūpēti arī kādi gardumi, kas nopērkami zoo veikalos. Protams, kaķi neatsakās no kāda garda kumosa arī no citas ēdienkartes, kāda gabaliņa zivtiņas vai svaigas gaļas, biezpiena vai siera krikuma.

Nedarbu un trakulību pietiek - ir apgāztas vāzes un puķupodi, nograuzts kāds zars no telpaugiem. Ļoti iemīļotas ir TV operatoru somas, kur var ērti ielīst un paslēpties.

Kopumā runčiem patīk filmēties un būt uzmanības centrā.  Un pavisam noteikti piedalīties sanāksmēs, staigājot pa galdu, un apgulties uz kādas lielākas dokumentu kaudzes," stāsta Kuzjas un Mura aprūpes komanda.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!