Laika posmā starp muzicēšanu grupās “The Clash” un “The Mescaleros” Džo Strammers ierakstīja lielu daudzumu piesātinātas un aizraujošas mūzikas, taču tāpēc, ka tā bija iekļauta neveiksmei lemtās pagrīdes filmās, šo mūziku nav dzirdējuši pat daudzi Strammera fani, raksta pitchforkmedia.com.
Taču ierakstu kompānija “Astralwerks” labos šo kļūdu, 26.jūlijā atkārtoti izdodot Strammera radītās mūzikas albumu Aleksa Koksa mazpazīstamajai 1987.gada filmai “Walker”.

Albums bija pirmais, kuru Strammers ierakstīja pēc aiziešanas no “The Clash”, pirms tam sacerot dažas dziesmas tā paša režisora filmai “Sid & Nancy”. Lai uzsvērtu noskaņu, kas valda filmā par Viljamu Volkeru (despotisku, verdzību sludinošu amerikāņu algotni, kurš iekaroja Nikaragvu ar privātu armiju 19.gadsimta piecdesmitajos gados), Strammers izmanto galvenokārt vienkāršus latīņu mūzikas motīvus un citas īpatnējas melodijas. Tikai divās oriģinālā albuma dziesmās (‘Tennessee Rain’ un ‘Unknown Immortal’) dzirdams Strammera vokāls.

Visas kompozīcijas ir sagatavotas ar pārsteidzošu prasmi un izdomu, īpaši tāpēc, ka kopš aiziešanas no grupas bija pagājuši tikai divi gadi.

Kaut arī vēl nav pieejams pilns kompozīciju saraksts, “Astralwerks” pārstāvji informē, ka jaunizdotajā albumā oriģinālajām 14 dziesmām tiks pievienotas vēl trīs: ‘Straight Shooter’, ‘Filibustero’ un ‘Brooding Six’.

Ierakstu kompānija raksturo drīzumā gaidāmo albumu ‘Walker’ kā Strammera debijas solo albumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!