Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Šī gada 4. martā koncertzālē "Palladium" kopā ar grupu "The Phunky Nomads" uzstājās reperis GZA, viens no leģendārās hip-hopa apvienības "Wu-Tang Clan" dibinātājiem un dalībniekiem.

"Wu-Tang Clan", kuras sastāvā ir RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, Inspectah Deck, U-God, Masta Killa, līdz nāvei 2004. gadā arī Ol' Dirty Bastard, un Cappadonna, kļuva par vienu no ietekmīgākajiem un veiksmīgākajiem kolektīviem repa mūzikas vēsturē.

GZA savu debijas soloalbumu "Words from the Genius" izdeva 1991. gadā. Tas lika pamatu viņa karjerai un izaugsmei. 1995. gadā viņš izdeva albumu "Liquid Swords", kas tiek uzskatīts par hip-hopa šedevru un klasiku, tas nereti ierindots visu laiku labāko albumu topos un listēs. Viņš ir piedalījies arī savu "Wu-Tang Clan" kolēģu soloprojektos un ir spējis saglabāt veiksmīgu karjeru līdz pat šodienai.

GZA tiek uzskatīts par vienu no visu laiku labākajiem MC un repa dziesmu tekstu autoriem. Viņam raksturīgas specifiskas metaforas, izteikti tēlaina valoda un vienmērīgs flovs (vārdu plūdums). GZA pamatoti atzīst kā vienu no visu laiku labākajiem hip-hopa liriķiem, dažādos tekstu salīdzināšanas pētījumos atklāts, ka viņam ir arī viens no lielākajiem vārdu krājumiem starp visiem visu laiku repa māksliniekiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!