Foto: DELFI / Orestas Gurevičius

Šovasar gaidāmā Glastonberijas festivāla galvenās mākslinieces būs dziedātājas Dua Lipa un SZA, kā arī grupa "Coldplay", liecina festivāla rīkotāju ceturtdien, 14. martā, publicētā informācija.

Kā atzīmē britu mediji, lielākā un slavenākā Lielbritānijas mūzikas festivāla galveno mākslinieku spici aizņem sievietes – divus no trīs festivāla vakariem uz Glastonberijas galvenās skatuves "Pyramid Stage" uzstāsies tieši solodziedātājas. Savukārt amerikāņu medijs "ABC News" norāda, ka tāds programmas salikums nav bijis nevienu reizi kopš festivāla dibināšanas 1970. gadā. Turklāt pieaudzis sieviešu skaits mākslinieciskajā programmā vispār.

Šogad Glastinberijas festivālā uzstāsies arī kanādiešu kantrīmūzikas leģenda Šenaija Tveina (Shania Twain), viena no populārākajām šī žanra māksliniecēm pasaulē un piecu "Grammy" balvu laureāte.

"Sapnis piepildās," sociālajā medijā "Instagram" raksta dziedātāja. "Jau iepakoju savus gumijniekus, lietusmēteli un, protams, kovboju cepuri," raksta Šenaija Tveina, paužot sajūsmu un nepacietību satikties ar klausītājiem Somersetas laukos.

Dziedātājai Dua Lipa šī būs debija uz festivāla galvenās skatuves, savukārt SZA Glastonberijas festivālā uzstāsies vispār pirmo reizi.

"Sapņoju par šo mirkli visu savu dzīvi. Par to varēju domāt tikai pārdrošākajos sapņos un lielākajās manifestācijās. Esmu patīkami satraukta, lai jūs visus satiktu manā mīļākajā vietā uz zemes un radītu vakaru, ko atcerēties mūžam!" vietnē "X" raksta Dua Lipa.

Savukārt britu grupai "Coldplay" šī būs jau piektā reize Glastonberijas galveno mākslinieku godā. Grupa uz "Pyramid Stage" uzstāsies sestdienas, 29. jūnija, vakarā. Iepriekšējā reize pasaulē slavenajai britu apvienībai, kas spēlē izpārdotus, grandiozus šovus visā pasaulē, uz Glastonberijas festivāla galvenās skatuves bija 2016. gadā.

Festivālā šovasar uzstāsies arī repere, dziedātāja un aktrise Little Simz, amerikāņu R’n’B un soul dziedātāja Žanele Monē, kanādiešu pop-punk māksliniece Avrila Lavinja, dziedātāja Kamila Kaveljo, 80. gadu popmūzikas dīva Sindija Laupere, britu soulmūzikas dīva Olīvija Dīna, nigēriešu dziedātājs Burna Boy, grupa " LCD Soundsystem", elektroniskās mūzikas duets "Disclosure" un daudzi citi.

Glastonberijas festivāls jau kopš 70. gadiem ir ne tikai vislielākais un leģendām bagātākais brīvdabas mūzikas pasākums Lielbritānijā, bet arī viens no nozīmīgākajiem šāda veida notikumiem pasaulē. Šogad tas notiks no 26. līdz 30. jūnijam. Biļetes, kas maksāja 360 britu mārciņas jeb aptuveni 420 eiro ir pilnībā izpārdotas. Ierasti Glastonberijas mūzikas garam un neiztrūkstošajiem dubļiem ļaujas ap 200 tūkstošiem cilvēku.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!