Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Populārā dziedātāja Teilore Svifta jau ceturto reizi saņēmusi "Grammy" balvu par gada labāko albumu. Šoreiz prestižā ASV ierakstu industrijas balva dziedātājai piešķirta par 2022. gada rudenī izdoto albumu "Midnights".

Dziedātāja par šo albumu godalgota ar zeltītā gramofona statueti arī kategorijā "Labākais vokālās popmūzikas albums". Kopumā Teilore Svifta (Taylor Swift) šogad bija saņēmusi sešas "Grammy" nominācijas.

Līdz ar šīs balvas saņemšanu popmūzikas superzvaizne ir pārspējusi rekordu, kļūstot par vienīgo mākslinieci, kas "Gada albuma" kategorijā uzvarējusi četras reizes. Līdz šim trīs "Grammy" par saviem albumiem bija saņēmuši arī Frenks Sinatra, Stīvijs Vonders un Pols Saimons.

Kopumā savas karjeras laikā Svifta saņēmusi 13 "Grammy" balvas.

Līdz ar balvu saņemšanu dziedātāja izziņojusi arī jaunu albumu. Tas iznāks 2024. gadā un tā nosaukums būs "The Tortured Poets Department".

Kategorijā "Gada ieraksts" uzvaras laurus plūca Mailija Sairusa (Miley Cyrus) par dziesmu "Flowers". Tāpat Sairusa saņēmusi balvu kategorijā "Labākais popmūzikas solo sniegums". Kopumā dziedātāja "Grammy" balvai bija nominēta sešās kategorijās. Šī ir pirmā reize, kad Sairusa tiek pie mūzikas industrijā nozīmīgajām "Grammy" balvām.

Par gada labāko jauno dziedātāju atzīta Viktora Monē (Victoria Monét). Viņa uzvarējusi arī kategorijā "Labākais R&B albums" par "Jaguar II". Tāpat viņas ieraksts novērtēts par skaņu inženiera darbu.

Foto: Reuters/Scanpix/LETA

"Grammy" lielo četrinieku noslēdz kategorija "Labākā dziesma", kurā uzvarēja Billija Eiliša un "What Was I Made For?" no filmas "Bārbija".

Šogad pie svarīgākajām kategorijām (General field) tiek apbalvoti arī producenti un dziesmu autori, kas strādā ar populāro mūziku.

Par labāko kantrī mūzikas albumu atzīts Lainijas Vilsones (Lainey Wilson) "Bell Bottom Country", kategorijā "Labākais folk albums" uzvaras laurus plūca žanra veterāne un leģenda Džonija Mičela (Joni Mitchell) par koncertierakstu "Joni Mitchell at Newport".

Kā labākais repa albums novērtēts Killer Mike ieraksts "Michael", par labāko alternatīvās mūzikas albumu atzīts indī mūzikas meiteņu supergrupas "boygenius" albums "The Record", savukārt roka albumu kategorijā pie uzvaras un "Grammy" tika grupa "Paramore" un albums "This Is Why".

ASV ierakstu industrijas balva "Grammy" šogad tika pasniegta 66. reizi. Ceremonija norisinājās Losandželosā un tās šova daļā uzstājās tādi mākslinieki kā Dua Lipa, Billija Eiliša, Mailija Sairusa, Olīvija Rodrigo, SZA, grupa "U2" un daudzi citi. Kopumā "Grammy" balva šogad tika pasniegta 94 kategorijās. Viss uzvarētāju saraksts atrodams "Grammy" balvas mājaslapā.

Gada albums
Teilore Svifta "Midnights"

Gada ieraksts
Mailja Sairusa "Flowers"

Labākā jaunā māksliniece
Viktorija Monē

Gada dziesma
Billija Eiliša - "What Was I Made For?"

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!