Foto: Kadrs no video

Latviešu "avant-pop" māksliniece Waterflower, īstajā vārdā Sabīne Moore, publicējusi jaunu dziesmu "Not Your Dream". Izteiksmīgi emocionālais vokāls un enerģiski elektroniskā kompozīcija vēsta par līdzāspastāvēšanu ar depresiju. Šis darbs atspoguļo cīņu, kas rodas, mēģinot saprast un pieņemt šo stāvokli, vēsta mūziķes pārstāvji.

Mūzikas video ir uzņemts divās nozīmīgās vietās – skaistu skatu un daudzu biotopu bagātajā dabas parkā "Piejūra" un mākslinieka Andra Eglīša projektā "Brick Bar" bijušās tekstilrūpnīcas "Boļševička" teritorijā. Šajā reizē Waterflower ir atkāpusies no sava ierastā darba ar augiem un sēnēm, radot pasauli, kas šķiet pilnīgi atņemta dzīvībai sniega klātbūtnē.

"Waterflower repertuārā ambientā, elektroniskā, avantgardiskā popmūzika un tehno saplūst dzīvi elpojošā un biezā skanējumā, apspēlējot ekoloģijas, izmiršanas un psiholoģijas tēmas. Izmantojot dabas elementus kā instrumentus, Waterflower atgādina par mūzikas un vides saikni, uzsvēršot ekoloģiskās apziņas un darbības svarīgumu mūsdienu pasaulē, kurā saskaramies ar nozīmīgiem izaicinājumiem," raksta mūziķes pārstāvji.

Videoklipa režisors, operators un gaismu mākslinieks ir Gene Freidenfelds (Tabula Rasa Productions).

"Avant-pop" mūzikas projektu Waterflower 2006. gadā izveidoja starpdisciplinārā māksliniece Sabīne Moore. Māksliniece muzicēšanā izmanto augus un sēnes, tos pārvēršot par skārienjūtīgiem sintezatoriem. Nereti dziesmas tiek veidotas no dabas trokšņiem, sadzīves priekšmetu, elektronisko instrumentu, vijoles un klavieru skaņām. Koncertus pavada mākslinieces veidotās reāllaika videoanimācijas, kuru grafiskais raksturs un vijīgās kustības sasaucas ar jūgendstila iedvesmoto skatuves tēlu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!