Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Divos koncertos Fon Stricka villā 22. un 23. martā sava debijas albuma "Personas kods" iznākšanu nosvinējusi nostalģiskā popa grupa "Kautkaili". Pats albums iznāca pagājušā gada nogalē un bija nominēts Latvijas mūzikas ierakstu gada balvai "Zelta mikrofons" labāko popmūzikas albumu kategorijā.

Albums jau paspējis iemantot klausītāju atsaucību un pozitīvas kritiķu atsauksmes, tāpēc abus vakarus koncerti Fon Stricka villā bija publikas un aplausu piepildīti.

Kā iepriekš vēstīja grupas soliste un dziesmu autore "Personas kods" ir pašterapeitisks attiecību albums - retrospektīvi pieredzes stāsti par sevi, līdzcilvēkiem un mūsu, reizēm, sarežģīto latviešu dabu. "Tā ir vienvirziena biļete ceļojumā tuvāk sev pašam," sacīja Pāže.

"Jutīgums pret apkārtējo pasauli un mākslinieciska ne-pārliecība par sevi ļauj Kristīnei radīt dziļus dziesmu tekstus un visiem kopā arī tiem atbilstošu mūziku, kas plūst bez aizķeršanās un nemanāmi pārklāj klausītāja apziņu ar melanholijas patinu," tā par grupas debijas albumu "Delfi" raksta mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis.

"Kautkaili" veido mūziķi Kristīne Pāže, Didzis Bardo un Krists Krūskops. "Kautkaili" mūzikā sakausē latviešu 90. gadu alternatīvo popmūziku un pasaulīgu soulmūziku, taču tās kodols ir dziedātāja un dziesmu autore Kristīne un viņas īpašā balss.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!