Foto: Edijs Andersons

Komponists Kristaps Krievkalns, kurš maijā svinēs 50 gadu jubileju, kopā ar Saulkrastu kori "Anima" un saviem draugiem un līdzgaitniekiem – mūziķiem – piedāvā īpašu koncertu divās daļās, ko klātienē skatītāji varēs baudīt gan Vidzemes koncertzālē "Cēsis", gan Latgales vēstniecībā "Gors", gan Rīgā - VEF Kultūras pilī.

Kā vēsta komponista pārstāvji, Krievkalna jubilejas koncerti izskanēs divās daļās: pamata programmā tiks izpildīts skatītāju simpātijas jau iemantojušais, kritiķu atzītais un vairākkārt atkārtot pieprasītais kormūzikas cikls “Krastā saviļņots”, ko Kristaps Krievkalns veltījis īpaši korim “Anima”. Pirmo reizi tas izskanēja uz akmeņiem jūras krastā 2021. gadā, vēl pandēmijas ierobežojumu fonā, bet vēlāk tika aizvests pat uz ASV, kur šis cikls tika atskaņots XV Vispārējos latviešu dziesmu un deju svētkos Minesotā.

Saņemot daudzass atsauksmes un novērtējumus par šo programmu, tai skaitā nomināciju Lielajai mūzikas balvai kategorijā “Gada uzvedums 2021”, Krievkalns kopā ar kora “Anima” māksliniecisko vadītāju Lauru Leontjevu nolēma, ka šī programma ir pelnījusi atkārtojumu pašu mājās, tādējādi tika lemts to iekļaut tieši komponista jubilejas koncerta pamata programmā.

“Krastā saviļņots” dzejas autors ir Kārlis Kazāks, kurš, Kristapa Krievkalna aicināts, radījis stāstu par iekšējo brīvību un patiesā “es” apzināšanu.

Ar šo audio vizuālo ciklu komponists Kristaps Krievkalns pieteica sevi kormūzikas oriģinālkompozīcijā, savukārt Kārlis Kazāks, kā pats atzīst, dzeju kormūzikas ciklam radīja pirmo reizi. Muzikālo stāstu papildina mākslinieka Mareka Gurecka radītā dzīvā audekla glezna, horeogrāfes Ingas Krasovskas veidotā skatuves kustība, kā arī Pāvela Armaņa gaismu un video projekcijas.

Savukārt koncerta otrajā daļā klausītāji nokļūs “Istabā pie melomāna” – tā būs iespēja iepazīt Kristapu Krievkalnu tuvāk, ejot cauri dažādiem dzīves posmiem un interesantākajiem stāstiem no skatuves dzīves. Līdzās komponistam uz skatuves kāps daudzi Latvijā pazīstami dziedātāji – Ieva Kerēvica, Ginta Krievkalna, Normunds Rutulis, Mārtiņš Kanters. Solīti tiek arī citi pārsteigumi.

Koncerti notiks 7. aprīlī Cēsīs, 20. aprīlī Rēzeknē un 17. maijā Rīgā. Biļetes nopērkamas “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!