Foto: Kadrs no video

Grupa "Dzelzs vilks" izdod singlu "Vēls pavasars" līdz ar teksta video, kura radīšanā pirmoreiz grupas vēsturē izmantots mākslīgais intelekts, kas iedzīvina neparastu fantāziju par dzelzs vilku.

Dziesma "Vēls pavasars" ir noslēdzošais singls no "Dzelzs vilks" jaunākā studijas albuma "Jauni". "Vēls pavasars" ir albuma "Jauni" visilgāk tapusī dziesma," atklāj dziesmas mūzikas un vārdu autors Juris Kaukulis.

"Četru gaidu laikā tai ierakstītas vismaz deviņas versijas kopā ar dažādiem producentiem. Piemēram, "Dzelzs vilka" Vislatvijas koncertturnejas klausītāji uzgavilēja dziesmas akustiskajai versijai. Pie pašreizējās "Vēls pavasars" albuma versijas, tapušas kopā ar studijas producentu Gati Zaķi, nonācām karstās diskusijās un ilgās pārdomās, tāpēc tagad šķiet, ka tajā uzkrātā aptverošā enerģija ir piemērota, lai noslēgtu "Jauni" dziesmu ciklu," piebilst mūziķis. "Man "Vēls pavasars" ir dziesma par pasauli, kurā kaut kad vienmēr pienāk pavasaris, bet ziemas atskaņas nav līdz galam izdzēšamas," tā Juris Kaukulis.

Pirmoreiz video veidošanā grupa piekrita izmēģināt mākslīgā intelekta neizsmeļamos resursus, ko iedarbina cilvēka iztēle. Dziesmas teksta video veidojusi radošā apvienība "AR", lietojot mākslīgā intelekta aplikācijas, lai radītu savu stāstu. "Video ir fantāzija par šā brīža pasaules izjūtu, kas pielīdzināma apokalipses cīniņiem, reizē esot cerību pilns," video raksturo tā veidotāji.

"Dzelzs vilks" albums "Jauni", iznāca 2022. gada nogalē. "Jauni" pašlaik ir iznācis CD un skaņuplates versijās, kā arī klausāms lielākajās straumēšanas vietnēs, kur albumam ir jau vairāk nekā miljons klausījumu. Albums "Jauni" ticis nominēts balvai "Zelta mikrofons", tā singli "Tās vēl nav beigas", "Glāzes", "Tu negaidīji rītu", "Ir" vairākkārtīgi bijuši starp raidstaciju spēlētākajām dziesmām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!