Foto: Publicitātes foto. Bundzinieks Artis Orubs

Vecgada vakarā grupas "Dzelzs vilks" koncertā Latvijas Pirmajā rokkafejnīcā pie bungām bija redzams pazīstamais mūziķis Artis Orubs. Vai viņš turpmāk kļūs par pastāvīgu "Dzelzs vilka" dalībnieku un stāsies līdzšinējā bundzinieka Mārča Judža vietā, grupas menedžere Aija Kaukule neapstiprina. Viņa sarunā ar "Delfi" saka – par izmaiņām grupas sastāvā vēl pāragri runāt.

Latvijas Pirmajā rokkafejnīcā Jaunais gads tika sagaidīts ar īpašu pasākumu "Roka pērles un dimanti", kurā galveno mākslinieku godā bija grupa "Dzelzs vilks". Tas bija pirmais grupas koncerts kopš "Dzelzs vilka" sastāvā nespēlē līdzšinējais bundzinieks Mārcis Judzis. Jau vēstīts, ka saistībā ar publiski izskanējušo informāciju par aizdomām par vardarbību Judža ģimenē, grupa lēma uz laiku sadarbību ar Judzi pārtraukt. Vēlāk mūziķis "Facebook" paziņoja, ka no grupas aiziet pats.

"Artis Orubs piedalījās Vecgada koncertā kā aizvietotājs, ko vairākkārtīgi darījis arī iepriekš, kad līdzšinējais "Dzelzs vilka" bundzinieks nav varējis piedalīties veselības vai citu iemeslu dēļ," skaidro Kaukule.

Artis Orubs, pazīstams kā talantīgs un daudzpusīgs džeza bundzinieks. Viņš spēlē Jura Kaukuļa grupas "Jauno Jāņu orķestris" sastāvā, ir pastāvīgs Latvijas Radio bigbenda mūziķis, piedalījies gan vietējos, gan starptautiskos džeza projektos. Tāpat Orubs ir Latvijas mūzikas akadēmijas Džeza katedras lektors. 2023. gada pavasarī Orubs izpelnījās atzinību ar bungu solo performanci mūzikas namā "Daile".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!