Foto: Publicitātes foto

Svinot līdz festivālam atlikušās 100 dienas, "Positivus" izziņo kārtējo programmas papildinājumu. Šogad Lucavsalā uzstāsies britu hip-hopa mākslinieks Nemzzz, pašmāju repa jaunais spīdeklis Wiesulis, kā arī duets "Royel Otis" no Austrālijas.

Tāpat “Positivus” programmu papildina lietuviešu popzvaigzne Daddy Was a Milkman un festivāla veterāni, modernā roka apvienība “Satellites LV”, kas uz skatuves atgriežas pēc pāris gadu ilguša pārtraukuma.

Strauji un spēcīgi uzsākot muzikālo karjeru ar pasaules slavu ieguvušajām kompozīcijām “Elevate” un “2MS” britu reperis Nemzzz stabili turas hip-hopa mūzikas cienītāju un pazinēju redzeslokā kopš 2021. gada, raksta festivāla rīkotāji. Māksliniekam raksturīgos tekstus paspilgtina dinamiskie, daudzvevidīgie, Jamaikas ritmu iedvesmotie bīti, piešķirot viņa mūzikas stilam daudzveidības šķautni.

“Positivus” programmā arī šogad varēs baudīt šobrīd aktuālā jaunā repera Wiesuļa uzstāšanos. Viņš kopā ar bītmeikeri sangvin nule kā izdevis albumu “en prise”, kas jau paguvis gūt rezonansi ārpus hip-hopa kopienas un tiek uzskatīts par vienu no daudzsološākajiem šī gada ierakstiem.

Izpārdotas koncertturnejas Eiropā, vairāk nekā četri miljoni ikmēneša klausītāju “Spotify” - duets “Royel Otis” tiek pieteikts kā šīs vasaras festivālu lielākais apslēptais dārgums. “Indie” popmūzikas duets pastāv jau kopš 2019. gada un līdz šim izdevis vairākus minialbumus, kā arī pilna garuma debijas albumu “Pratts&Pain”, kas iznāca šī gada februārī.

Festivāla viesis būs arī Lietuvā ārkārtīgi populārais mūziķis Daddy Was a Milkman. “Viņa melodiskās balss skanējums un muzikālo pavadījumu papildinošās elektroniskās iespēles ļaus mierpilni patverties no festivāla kņadas,” raksta organizatori.

Modernā roka apvienība "Satellites LV" ar jaunām dziesmām un jaunā sastāvā pēc ilgākas pauzes atgriezīsies “Positivus” festivālā. Uzsākot savu dalību festivālā jau no paša pirmā Positivus 2007. gadā, “Satellites LV” ar koncertiem priecēja savas mūzikas piekritējus vairāku gadu programmās un joprojām var lepoties ar to, ka tieši viņi uz “Positivus” festivāla dažādām skatuvēm koncertējuši vizbiežāk.

Atgādinām, ka šī gada Positivus festivālā uzstāsies amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo, viens no Atlantas apvienības "Migos" mūziķiem Offset, britu rokgrupa "Nothing But Thieves", pašmāju repa klasiķis Ozols un grupa "Detlef". Lucavsalā šogad uztāsies arī britu dziedātājs, 2005. gada "Mercury" balvas ieguvējs Bendžamins Klementains, vairākkārtējs "Grammy" balvas laureāts, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers (Jacob Collier – The Djesse Solo Show), kādreizējā grupas "Arcade Fire" dalībnieka Vila Batlera projekts "Will Butler & Sisters Squares", kā arī Mančestras grupa "Picture Parlour". Festivālā būs dzirdama arī dziedātāja Anželika Garsija, mākslinieks Džordans Vards, šī gada “Supernovas” pārsteigums – duets “Vēstulēs”, kā arī pērnā gada Eirovīzijas sensācija “Citi zēni” un daudzi citi.

Jau vēstīts, ka 2024. gadā festivāls “Positivus” notiks 19. un 20. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Festivāla biļetes pieejamas www.positivusfestival.com.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!