Foto: Publicitātes foto

Tuvojoties vasarai, "Positivus" festivāla rīkotāji papildinājuši šogad gaidāmā pasākuma programmu ar vairākiem populāriem māksliniekiem. Lucavsalā šovasar uzstāsies konkursa "Supernova" pārsteigums, duets "Vēstulēs" un pērnā gada Eirovīzijas zvaigznes – grupa "Citi zēni". Tāpat festivāla mākslinieku vidū būs dziedātāja Anželika Garsija un mūziķis Džordans Vards.

Duets “Vēstules” un grupa “Citi zēni” festivālā uzstāsies sestdienā, 20. jūlijā.

Kā raksta “Positivus” rīkotāji, festivālā neiztiksim bez romantikas devas, tāpēc programmā iekļauts “Supernova” laikā sevi skaļi pieteikušais duets “Vēstulēs”.

“Sekojot līdzi aktualitātēm un tendencēm, nevarējām neuzaicināt šo divu vidusskolēnu radīto brīnumu, kas ir viens no pārsteidzošākajiem jaunumiem vietējā mūzikā. Kas zin, varbūt tieši Martas un Braiena akustiski maigās melodijas un atklātie teksti liks kādam aizdomāties par svarīgo vai nedaudz satuvināties festivālā?” raksta organizatori.

Savukārt grupa ‘Citi zēni” jau ir nodēvēti par šā brīža profesionālākajiem vietējās publikas izklaidētājiem. “Pēc jaunā albuma izdošanas un pārliecinošā triumfa koncertzālē “Palladium”, grupa ir pacēlusies tādā līmenī, kurā vairs nav nepieciešams viņus īpaši pieteikt. Ja esi šo patiesi kvalitatīvu šovu palaidis garām, tad tev ir iespēja atgūt nokavēto “Positivus” festivālā, savukārt, ja esi bijis klāt, pilnīgi noteikti gribi to piedzīvot atkārtoti,” raksta rīkotāji.

Piektdienas, 19. jūlija, programmu papildina dziedātāja Andželika Garsija un mūziķis Džordans Vards.

Dziedātāja no Losandželosas, pop-eksperimentālite Andželika Garsija (Angelica Garcia) “Positivus” festivāla programmā prezentēs savu jaunāko albumu “Gemelo”. Kā raksta “Positivus” rīkotāji, Anželikas popmūzika ir kā radīta vasaras festivāliem: “Tā ir karsta un izaicinoša, bet arī atsvaidzinošu ideju pilna. Izcils pierādījums tam, ka nav nepieciešams dziedāt angļu valodā, lai kļūtu par Amerikā aktuālu zvaigzni,”

Savukārt Džordans Vards (Jordan Ward) ienesīs festivālā savu daļu svaiguma un jautrības. Mūziķis, kas savu taciņu uz skatuves ir iestaigājis, dejodams tādu zvaigžņu, kā Džastins Bībers un Bekija G koncertšovos, nu ir spēris pārliecinošu soli arī ar paša radītiem skaņdarbiem. “Viņa mūzika un enerģiskie priekšnesumi ir savaldzinājuši fanus visā pasaulē, par ko liecina vērienīgās koncertturnejas Eiropā, Lielbritānijā un ASV,” norāda festivāla organizatori.

Līdz šim izziņots, ka šī gada “Positivus” festivālā uzstāsies amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo. viens no Atlantas apvienības "Migos" mūziķiem – Offset, britu rokgrupa "Nothing But Thieves", pašmāju repa klasiķis Ozols un grupa "Detlef". Lucavsalā šogad uztāsies arī britu dziedātājs, 2005. gada "Mercury" balvas ieguvējs Bendžamins Klementains, vairākkārtējs "Grammy" balvas laureāts, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers (Jacob Collier – The Djesse Solo Show), kādreizējā grupas "Arcade Fire" dalībnieka Vila Batlera projekts "Will Butler & Sisters Squares", kā arī Mančestras grupa "Picture Parlour" un citi mākslinieki.

Jau vēstīts, ka 2024. gadā "Positivus" festivāls notiks 19. un 20. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Festivāla biļetes pieejamas www.positivusfestival.com un "Biļešu servisa" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!