Foto: Publicitātes foto

"Positivus" festivāla rīkotāji izziņojuši jaunu programmas papildinājumu, šoreiz piedāvājot plašu un daudzveidīgu mūziķu klāstu. Kā viens no galvenajiem māksliniekiem šogad tiek pieteikts leģendārās Atlantas hip-hopa apvienības "Migos" līderis Offset. Tāpat festivālā uzstāsies britu rokgrupa "Nothing But Thieves", pašmāju repa klasiķis Ozols un grupa "Detlef".

Kā "Delfi" informē festivāla rīkotāji, Lucavsalā šogad uztāsies arī britu dziedātājs, 2005. gada "Mercury" balvas ieguvējs Bendžamins Klementains, vairākkārtējs "Grammy" balvas laureāts, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers (Jacob Collier The Djesse Solo Show), kādreizējā grupas "Arcade Fire" dalībnieka Vila Batlera projekts "Will Butler & Sisters Squares", kā arī Mančestras grupa "Picture Parlour".

Kā norāda festivāla organizatori, "Positivus" komanda turpina uz Baltiju vest lielākās hip-hopa mūzikas zvaigznes. Tāpēc pirmo reizi Rīgā uzstāsies viens no Atlantas apvienības "Migos" mūziķiem – Offset. 2023. gadā izdevis savu otro solo albumu "Set It Off", kurš, pirmajā izdošanas nedēļā, ticis straumēts 60 miljonu reižu. Popularizējot jauno albumu, reperis devies ASV un Eiropas turnejā, kurā viena no pieturām būs arī Lucavsala.

Britu rokgrupa "Nothing But Thieves" iepriekš uzstājusies "Positivus" 2017. gadā. Grupa dibināta 2012. gadā un 12 radošās karjeras gadu laikā tā ir ieguvusi slavu visā pasaulē. Tā izdevusi trīs albumus, bet īpaši izceļami hiti ir "Amsterdam", "Soda", "Is Everybody Going Crazy?", bet no jaunākiem - "Overcome", "Welcome to the DCC" no grupas 2023. gadā izdotā albuma "Dead Club City".

Šogad "Positivus" uzstāsies arī vairākkārtējs "Grammy" balvas ieguvējs, džeza pianists un vokālists Džeikobs Koljers ((Jacob Collier The Djesse Solo Show), kurš popularitāti ieguvis ar četru albumu sēriju "Djesse". No tiem jaunākais "Djesse. Vol 4" iznāks drīzumā.

Lucavsalā uz skatuves kāps arī britu dziedātājs, savdabīgās balss īpašnieks Bendžamins Klementains (Benjamin Clementine). Viņš karjeru sācis 2008. gadā Francijā, spēlējot dažādos mazos bāros un pasākumos, līdz 2013. gadā izdeva savu pirmo minialbumu "Cornerstone", kam 2015. gadā sekoja pilna garuma debijas albums "At Least for Now". 2015. gadā mūziķis tika nominēts un ieguva prestižo "Mercury" balvu, ko britu mūzikas eksperti piešķir gada labākajam albumam. Klementainu vairāki britu kritķi nodēvējuši par savas paaudzes spilgtāko dziesminieku un dziesmu autoru, kā arī Londonas "jaunās skaņas" definētāju.

"Positivus" programmai pievienosies arī Bruklinā bāzētā indīroka grupa "Sister Squares", kas apvienojusies ar kādreizējo "Arcade Fire" mūziķi Vilu Batleru (Will Butler). Grupa 2023. gadā izdevusi savu pirmo kopīgo projektu "Will Butler + Sister Squares", kas ieguvis atzinību, pateicoties tādām dziesmām kā "Willows" un "Long Grass". Jāatgādina, ka 2023. gada novembrī grupa uzstājās Rīgā, koncertzālē "Palladium".

Festivālā uzstāsies arī pašmāju kulta grupa "Detlef". Jāatgādina ka grupa ar tās solistu Uldi Dirnēnu jeb Detlefu zvaigžņu stundu piedzīvoja 2004. gadā ar albumu "Tu Izliecies Par Sevi", bet 2007. gadā kā "Detlef's Zoo" izdeva albumu "Skapī". Pēc vairāk nekā 15 gadu pārtraukuma, 2023. gada rudenī "Detlef" atgriezās ar pilnībā izpārdotu koncertu "Palladium", ir izziņoti arī papildkoncerti.

Latviešu mūziķus festivālā pārstāvēs reperis Ozols, kurš aizvadītā gada nogalē sarīkoja vērienīgu koncertu "Arēnā Rīga", kā arī izdeva jaunu albumu "1979".

Programmas papildinājumu šoreiz noslēdz Mančesteras "indie" grupa "Picture Parlour", kas radošās gaitas aizsāka 2021. gadā, regulāri koncertējot tādos Anglijas bāros kā "The Windmill", kas ir zināma kā viena no veiksmīgākajām vietām, kur uzstāties jaunajiem mūziķiem. Plašāku popularitāti grupa guva 2023. gada vasarā, kad tika izdots debijas singls "Norwegian Wood". Grupa ir iesildījusi duetu "The Kills" viņu Eiropas koncertturnejā, kā arī paši devušies apceļot Eiropu ar koncertiem.

Atgādinām, ka līdz šim vienīgais izziņotais festivāla mākslinieks bija amerikāņu dziedātājs, dejotājs un aktieris Džeisons Derulo.

Jau vēstīts, ka 2024. gadā Positivus festivāls notiks 19. un 20. jūlijā Rīgā, Lucavsalā. Festivāla biļetes pieejamas www.positivusfestival.com un "Biļešu servisa" tīklā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!