Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Rīgā, koncertzālē "Palladium" pirmdien, 15. aprīlī, uzstājās dziedātājs, viens no visu laiku izcilākajiem blūzroka pārstāvjiem un itāļu vieglās mūzikas mūzikas leģenda Zucchero.

Zucchero Rīgu apmeklēja koncertturnejas "Overdose'Damore", kas norisinās, svinot mūziķa 40 gadus uz skatuves.

Zucchero ir viens no izcilākajiem blūzroka pārstāvjiem Itālijā un pasaulē, kurš savas karjeras laikā ir pārdevis vairāk nekā 60 miljonus albumu, tostarp astoņus miljonus ieraksta "Oro, Incenso & Birra" kopiju un izdevis daudzus albumus, nesenākais no tiem ir "Discover" (2021). Viņš ir uzstājies piecos kontinentos, 69 valstīs un 628 pilsētās, tostarp tādās vietās kā Omāna, Maurīcija, Taizeme, Jaunkaledonija, Armēnija un Jaunzēlande.

Kā uzsver organizatori no "Positivus Music", Zucchero mūzika sniedzas tālu pāri Itālijas robežām un ir labi zināma visā pasaulē, pateicoties veiksmīgajām sadarbībām ar tādiem pasaulē slaveniem māksliniekiem kā Stings, Bono, Ēriks Kleptons, Pīters Gabriels, Marks Noflers, "Queen", Lučiano Pavaroti, Andrea Bočelli, Rejs Čārlzs, Mailzs Deiviss un daudziem citiem.

Savas karjeras laikā ieguvis divas "World Music" balvas, sešas "IFPI Europe Platinum" balvas un Grammy balvas nomināciju. Viņš ir viens no retajiem Eiropas blūza māksliniekiem, kurš joprojām gūst lielus starptautiskus panākumus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!