Pavisam nesen grupa  "Astro'n'out" klausītāju vērtējumam nodeva savu jaunāko singlu un video "Tik viegli būt", kas tapis sadarbībā ar DJ Rudd un ir pirmais ieskats grupas topošajā albumā, kuru plānots izdot nākamā gada maijā. Šoreiz, uz jautājumu, "Kas tavā maģītī?" atbildēja grupas soliste Māra Upmane - Holšteina.


"Centos vairāk atzīmēt tieši mūziku, kura iedvesmo mani pašlaik, ne tik daudz atskatīties pagātnē. Tad būtu daudzi citi mākslinieki - "Radiohead", Tori Amos, Kate Bush, "Cranberries", Sigur Ros", Bjork, "The Notwist" - tās ir manas nemirstošās mūzas, bet vienīgā no tām, kas pašlaik iekļuvusi šajā mazajā topā ir PJ Harvey, jo tieši viņas jaunais albums arī šobrīd riktīgi sapurina, kaut gan nav tā, ka viennozīmīgi viss tajā patīk.

Šoreiz izcēlu tos māksliniekus, kuri ir tādā noskaņā, kas vairāk sakrīt ar manu pašreizējo sajūtu vilni un kuri droši vien ietekmē arī manas pēdējās radošās izpausmes.

Dziesmu secībai nav nozīmes.

Dziesma, kuru uzliekot, vienmēr jādejo. Neko nevar darīt.

Glasser 'Home'

Skaņdarbs, kuru bieži uzlieku, lai sevi iekustinātu. 

Gold Panda 'Quitters Raga'

Aizvien vairāk mani sāk interesēt šis mūzikas žanrs, bet pāri visam - smeldzīgi skaista melodija. 

Bibio 'Excuses'

Šo gabalu noklausoties pirmoreiz, neko nesapratu. Klausījos vairāk un iemīlējos. Baigi labs grūvs, bass, bekvolāli, elektronikas. Ir, kur piesiet ausi. 

Ahu 'To: Love' (Dimlite remix)

PJ Harvey ir viena no manām lielajām iedvesmām. Stories from the city, stories from the see ir pirmais albums, kurā man patika visas dziesmas no A - Z . Un prieks, ka šogad nupat viņa ir atkal saņēmusi Mercury balvu. Šī ir mana favorītdziesma no jaunā albuma. Īpaši patīk balss melodija.

PH Harvey 'The Glorious land'

Prieks, ka tādu mūziku taisa arī latvieši.

Dunian 'Where ir the Problem'

Igauņu draugi un lieliski talantīgi puiši, kuri iedvesmo neapstāties mūzikā. Izcils izpildījums dzīvajā. Iesaku visiem - @PalladiumRiga 11.novembrī.

Ewert and The Two Dragons '(In The End) There's Only Love'

Pārsvarā šī brīža populārā mūzika šķiet jau dzirdēta un mazliet garlaiko. Un tad ir lieliski atklāt šādu skaņdarbu, kad atkal jau - neko nesapratu, bet baigi patīk.

Parades 'Looserspeak in a new tongue'

Atbilstoši noskaņojumam ik pa brīdim man vajag vienkārši kvalitatīvu deju mūziku. Ar šīs meitenes daiļradi mani aplipināja Dj Rudd, ar kuru kopīgi tagad strādājam pie jaunā 'Astro'n'out' materiāla.

Katy B 'Louder'

Fantastisks trauslums, kas no tiesas aizskar kaut kādu līdz galam pašai neizprotamu dziļu stīgu manī.

Saint Savior 'Fallen Trees'

Ļoti patīk kā ritmiski izdziedāti vārdi, dziļš teksts un interesanta aranžija. Darot mājas darbus, ik pa brīdim trenējos izdziedāt līdzi burvīgās augšas.

Dirty Projectors 'Stillness is the move'



Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!