Foto: Publicitātes foto
No 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Labadaba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā sešdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos.

Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba" piedāvā intervijas ar "Labadaba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Par aktualitātēm grupas dzīvē pastāstīja arī "Parara" dalībnieki.

Īstais sākums

Pirms pusotra mēneša postpanka grupa "Parara" izdeva savu pirmo albumu, dēvējot notikumu par īsto sākumu: "Intensīvi, skaļi un pārsvarā baudāmi dzīvajā. Mēs spēlējam ļoti enerģisku un intensīvu mūziku, bet tas nenozīmē, ka spēlējam to neapzināti un pavirši".

Piecu grupas dalībnieku iekšējā degsmē balstītā darbība noteikti nav dēvējama par paviršu, jo salīdzinoši jaunā grupa savas pastāvēšanas laikā paspējusi gan uzstāties gandrīz visos nozīmīgākajos Latvijas festivālos, kā arī doties ārzemju tūrē. Festivālā "Labadaba" grupa spēlēs pirmo reizi.

Tiešo skaņu spēks

Grupa "Parara" atzīst, ka spēlēšanai dabā ir savas priekšrocības: "Mums visur ir labi, mums patīk brīvā dabā spēlēt, jo tad drīkstam būt ļoti skaļi, skaņa kļūst daudz tiešāka. Protams, arī cilvēki ir daudz foršāki, brīvā dabā ir nepiespiestāka atmosfēra. Viss ir dabas un labuma pingpongs, daba pret mums ir tik laba, ka ir ko dot atpakaļ".

Tie, kas dzirdējuši grupas uzstāšanos dzīvajā, noteikti varēs piekrist tiešās skaņas spēkam, kādu uz klausītāju atstāj iespaidīgā apjoma skaņdarbi.

Dominējošajā īsdziesmu un kopumā uz peļņu orientētajā mūzikas vidē grupas "Parara" radošā darbība un intervijās paustās pārdomas ir patīkams izņēmums. Par to liecina arī fakts, ka savu grupu tās dalībnieki salīdzina ar mitoloģisko putnu Fēniksu.

Visu interviju iespējams noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!