No 2. līdz 4. augustam mūzikas festivālā "Labadaba" visiem labas mūzikas un kvalitatīvas atpūtas cienītājiem būs iespēja trīs dienu garumā baudīt vairāk nekā sešdesmit grupu un dīdžeju apvienību uzstāšanos. Arī šogad, gatavojoties festivālam, radio "Naba: piedāvā intervijas ar "Labadaba" māksliniekiem, kuri stāstīs gan par paveikto, gan nākotnes iecerēm. Šoreiz uz sarunu ieradās Elizabete Balčus.

Mūzika, kas jāklausās

Elizabetes Balčus mūzika radio Naba klausītājiem nebūs sveša, 2011. gadā izdotais albums "Wooden Horse", kā arī vēlāk tapušie singli, kurus pati mūziķe stilistiski raksturo kā barokpopu, ieguvuši augstas vietas radio Naba topā, kas pierāda to, cik daudziem Elizabetes radītā mūzika ir tīkama.

Raksturojot savu radošo darbību, Elizabete Balčus atgādina, ka muzikālās programmas daudzveidība festivālā "Labadaba" ir apsveicama un ļauj lauzt stereotipus par brīvdabas festivāliem kā trakošanas laiku: "Mana mūzika nav festivāliem piemērota, viņa nav skaļa un tāda, pie kuras var dejot un ārdīties. Viņa vairāk domāta tam, lai klausītos. Man patīk, ka "Labādabā" nav tik lieli pūļi, gaisotne ir intīmāka".

Atbildība par skaņām

Elizabete Balčus, kas līdz šim festivālā "Labadaba" uzstājusies dažādu grupu sastāvos, šogad piedāvās savu soloprojektu, tomēr tas nenozīmē, ka uz skatuves būs viena pati: "Uzstāšos kopā ar māsu, būs arī citi pieaicinātie mūziķi, kas visi ir profesionāļi. Bet par skaņdarbiem, aranžējumiem un notīm būšu atbildīga es".

Lūgta salīdzināt sevi ar kādu putnu, Elizabete Balčus izvēlas balto zvirbuli, jo to nekad nav redzējusi. Festivāla "Labadaba" programma jau vairākas vasaras piedāvā visplašāko brīvdabas festivālu Latvijas mūzikas grupu un mūziķu izvēli, kas ļauj uzrunāt dažādu muzikālo gaumju un noskaņu pārstāvjus – ne tikai trakulīgu deju cienītājus, bet arī tos, kas uz festivāliem dodas mierīgākas atpūtas meklējumos.

Pilnu interviju iespējams noklausīties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!