Foto: DELFI
Atzīmējot to, ka 2014. gadā Rīga ir kļuvusi par Eiropas kultūras galvaspilsētu, Latvijas Nacionālā opera 17. janvārī atklās šo kultūras notikumiem bagāto gadu ar vērienīgu jauniestudējumu – Riharda Vāgnera "Rienci. Triumfs un sakāve".

Savu trešo operu "Rienci" Rihards Vāgners sāka sacerēt tieši Rīgā un ar šo darbu aizsākās komponista pasaules slava, tādēļ orģināliestudējumam "Rienci. Triumfs un sakāve" Rīgas - Eiropas kultūras galvaspilsētas gadā ir dziļi simboliska nozīme.

Izrādē skanēs ne tikai mūzika no operas "Rienci", bet arī jaunā latviešu skaņu mākslinieka Voldemāra Johansona elektroniskā mūzika. 


Šo iestudējumu veidos radošā apvienība "Hotel Pro Forma", kas Latvijas skatītājiem pazīstama ar multimediālajām izrādēm "Operācija: Orfejs" un "Kara daba." Galvenās lomas atveidos starptautisks izcilu solistu ansamblis, kā arī pasaulē visatzītākais Rienci lomas izpildītājs tenors Torstens Kerls. Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents būs Latvijas Nacionālās operas galvenais viesdiriģents Modests Pitrens.

Izrāde būs skatāma arī 19. janvārī, 21. janvārī, kā arī Rīgas Operas festivāla ietvaros 3. un 15. jūnijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!