Foto: Rūdolfs Briežkalns
Latvijas Radio bigbenda 50. jubilejas koncerta pirmajā daļā atskatīsies uz bigbenda mūziku no tā pirmsākumiem 1966. gadā, preses konferencē, kas veltīta bigbenda dibināšanas gadadienai, 13. oktobrī teica bigbenda direktors Māris Briežkalns.

Viņš pastāstīja, ka koncerta pirmajā daļā būs retrospekcija bigbenda vēsturē, proti, kāda mūzika skanēja bigbenda pirmsākumos, kā arī mūziķi centīsies parādīt, kā tā skanēja sākotnēji. Tāpat koncerta pirmajā daļā tiks iezīmēti komponista Raimonda Paula jaunākie projekti.

Foto: Rūdolfs Briežkalns

Pēc Briežkalna paustā, koncerta otrajā daļā piedalīsies tādi ārzemju solisti kā amerikāņu dziedātājs Alans Hariss, Francijas māksliniece Čaina Mozess, kā arī zviedru instrumentālists Lase Lindgrens, tāpat koncertā uzstāsies Kristīne Prauliņa, Intars Busulis, Raimonds Macats, kā arī trio "Limonāde".

Vienlaikus bigbenda diriģents Kārlis Vanags atzīmēja, ka koncerta pirmajā daļā būs neliels atskats uz Latvijas Radio bigbenda vadītājiem, tostarp Ringoldu Ori, Alni Zaķi un Gunāru Rozenbergu.

Tāpat Vanags norādīja, ka koncerta pirmās daļas noslēgumā skanēs Paula radītā mūzika kinofilmai "Depresija".

Foto: Rūdolfs Briežkalns

Jau ziņots, ka Latvijas Radio bigbenda 50. gadu jubilejas koncerts notiks 4. novembrī plkst. 19.00 Rīgas Kongresu namā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!