Foto: Publicitātes foto
Ceturtajā adventē, 18. decembrī, plkst. 16 Arhitektu nama lielajā zālē ar koncertu "Tik laimīgs" debitēs mūziķu trio "Mediante".

"Koncertuzvedumā "Tik laimīgs" divu dzirkstošu vokālu un jūtīgas akordeona spēles izpildījumā būs iespēja latviešu valodā dzirdēt gan jau iemīļotas, gan mazāk dzirdētas Ziemassvētku melodijas, kas aicinās klausītājus meklēt atbildi uz jautājumu: "Kur slēpjas laime?"," stāsta trio dalībnieki.

"Mediante" ir profesionāls un muzikāli dinamisks trio, kas katrā jaunā aranžijā meklē harmonisku akadēmiskā smalkuma un svingam raksturīgās improvizācijas apvienojumu. Lai atsvaidzinātu klausītāju jau ierasto repertuāru, trio Latvijas un pasaules mūzikas pērļu vidū apzināti meklē sen nedzirdētas un mazliet piemirstas kompozīcijas.

Trio veido mūziķi Laine Kārkliņa, Zane Jankuna un Māris Rozenfelds, kuri iepazinās, mācoties Alfrēda Kalniņa Cēsu Mūzikas vidusskolā. Jaunieši ieguvuši akadēmiskās zināšanas Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā, kā arī lepojas ar nozīmīgiem individuāliem sasniegumiem un plašu profesionālo pieredzi vietēja mēroga un starptautiskos koncertos. Muzikālo sadarbību "Mediante" uzsāka pirms gada.

Mediante – Lūgšanu Ziemassvētku vakarā

Ar Ziemassvētku muzikālo programmu trio šogad visvairāk būs dzirdams Vidzemē – Kocēnos, Rencēnos, Priekuļos, Lēdmanē, Bērzaunē un Misā, bet mūziķi viesosies arī Kurzemes pusē, muzicējot Priekulē, Vircavā un Elejā.

Biļetes uz 18. decembra koncertu Rīgā iespējams iegādāties šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!