Foto: Reuters//Scanpix/LETA

Amerikāņu žurnāls "Billboard" raksta, ka Teilore Svifta (Taylor Swift), viena no pasaules atpazīstamākajām dziedātājām, šogad mūzikas straumēšanas servisā "Spotify" nopelnījusi aptuveni 100 miljonus dolāru. Viņa kļuvusi par šīs platformas populārāko mūziķi 2023. gadā – Sviftas dziesmas tika straumētas vairāk nekā 26 miljardu reižu, un tas ir jauns "Spotify" gada rekords (iepriekšējais piederēja puertorikāņu dziedātājam "Bad Bunny" – 2022. gadā viņa mūzika straumēta 18 miljardu reižu). Ja decembrī Svifta iekš "Spotify" saglabās novembra klausīšanās tendenci, tad līdz gada beigām nopelnīs vēl aptuveni 30 miljonus dolāru.

Lai gan "Spotify" mūziķiem maksā izteikti mazāk, nekā citi lielie straumēšanas servisi, tādi kā "Tidal" un "Apple Music" (par katru klausīšanās reizi iekš "Spotify" Svifta saņēmusi aptuveni 0,0035 dolārus, iekš "Tidal" – aptuveni 0.01284 jeb četras reizes vairāk), zīmīgi, ka šogad ienākumi no "Spotify" veido aptuveni pusi no visiem Sviftas mūzikas straumēšanas servisu ienākumiem. Citiem vārdiem sakot, no "Spotify" viņai izdevies nopelnīt aptuveni tikpat, cik no visiem pārējiem straumēšanas servisiem kopā.

Līderis, kas zaudē

Kopš "Spotify" dibināšanas 2006. gadā, šī platforma laika gaitā ir kļuvusi par populārāko mūzikas straumēšanas servisu pasaulē, mainot cilvēku paradumus un izpratni par mūzikas lietošanu. "Spotify" ir pieejams bezmaksas versijā, taču, lai iegūtu dažādas papildfunkcijas un neierobežotu piekļuvi mūzikas ierakstiem, to iespējams arī abonēt par nelielu mēneša maksu. Šogad platformas ikmēneša aktīvo lietotāju skaits pieauga par vairāk nekā 20%, kopumā sasniedzot aptuveni 570 miljonus.

Tomēr ne viss ir tik rožaini un skaisti. "Spotify" jau daudzus gadus ir strādājis ar ievērojamiem zaudējumiem.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!