Foto: John Abbot, Tom Bender
Tartu Dziesmu svētku estrādē 18. jūlijā uzstāsies novatoriskais mūziķis, daudzas godalgas saņēmušais dziedātājs, komponists un multiinstrumentālists Džeikobs Koljers. Viņš uzstāsies kopā ar pasaulslaveno vokālo ansambli "Take 6".

Koncerts ir daļa no Eiropas kultūras galvaspilsētas "Tartu 2024" programmas un to organizē Igaunijas džeza mūzikas festivāla "Jazzkaar" rīkotāji.

Londonā strādājošo 29 gadus veco multitalantu Džeikobu Koljeru mūzikas mediji ir nodēvējuši par savas paaudzes visnovatoriskāko mūziķi. Kā uzsver koncerta rīkotāji, viņa daiļradē ir gan pops, gan džezs, gan arī klasiskā mūzika.

"Koljera savdabīgā skaņas valoda un audiorisinājumi iedvesmo daudzus, kā arī aizrauj ikviena vecuma klausītāju," saka Eiropas kultūras galvaspilsētas "Tartu 2024" mākslinieciskā vadītāja Kati Torpa (Kati Torp). "Viņš ir īpaši pazīstams ar saviem enerģiskajiem un aizraujošajiem koncertiem, kuros viņš publiku pārvērš milzīgā daudzbalsu korī. Ticam, ka Koljers arī kultūras galvaspilsētas publiku Tartu Dziesmu svētku estrādē pārvērtīs lielā kopkorī," saka Torpa.

Koljers savu debijas albumu "In My Room" no sākuma līdz beigām ierakstīja savās mājās – visus skaņdarbus uzrakstīja un iespēlēja mūziķis pats, vēlāk par albumu iegūstot divas "Grammy" balvas. Viņš ir sadarbojies ar daudziem slaveniem māksliniekiem, piemēram, "Coldplay",Džonu Meieru (John Mayer), Ty Dolla $ign, Toriju Kelliju (Tori Kelly), Danielu Sīzaru (Daniel Caesar), SZA un daudziem citiem.

2018. gadā Koljers uzsāka ierakstīt savu četrdaļīgo albumu "Djesse" ar vairāk nekā 50 dziesmām. Katra tā daļa pievēršas citam mūzikas stilam. Katrs no četriem līdz šim publicētajiem albumiem ir ieguvis vienu "Grammy" godalgu – tādējādi mūziķis ir vienīgais britu komponists, kurš ir ieguvis "Grammy" par katru no savām trim pirmajām platēm. Ceturto "Djesse" daļu mūziķis plāno izdot šī gada februārī.

Kopā ar Koljeru 18. jūlijā Tartu Dziesmu svētku estrādē uz skatuves kāps ar desmit "Grammy" balvām apbalvotais un visā pasaulē pazīstamais a cappella vokālais sešinieks "Take 6", kuru mūzikas producents Kvinsijs Džonss (Quincy Jones) ir titulējis par "vismeistarīgākajiem balss burvjiem". Pagājušajā gadā "Take 6" un Džeikobs Koljers sniedza kopīgu koncertu Amerikā un tagad pirmo reizi kopā uzstāsies Eiropā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!