Foto: Publicitātes foto

Ceturtdien, 18. jūlijā, Tartu bijušajā militārajā lidlaukā uzstāsies viena no pasaules ietekmīgākajām rokgrupām – "Metallica", kas būs viņu vienīgais Baltijas šovs koncertturnejas "WorldWired Tour" ietvaros. Tartu par šo notikumu ir tik lielā sajūsmā, ka pat radījusi speciālu pilsētas robežas izkārtni – nu tajā burts "A" pielāgots grupas logotipam.

To novērtējusi arī "Metallica" un grupas ģitārists Kērks Hamets, daloties ar fotogrāfijām sociālajos tīklos.

View this post on Instagram

Quite the metal welcome in Estonia 🇪🇪 #metintartu #metallicafamily #worldwiredtour 🤘🖤⚡️
A post shared by Kirk Hammett (@kirkhammett) on Jul 17, 2019 at 7:13am PDT
View this post on Instagram

Tomorrow....... #MetInTartu #Metallica #WorldWired

A post shared by Metallica (@metallica) on Jul 16, 2019 at 10:26pm PDT

18. jūlija koncertā skanēs gan kompozīcijas no grupas "Metallica" jaunā albuma, gan arī jau labi zināmi hiti, kuru vidū būs arī "Enter Sandman", "Master of Puppets", "Sad But True", "Nothing Else Matters", "Seek & Destroy", "One" un daudzi citi, savukārt īpašie viesi būs zviedru kolektīvs "Ghost" un norvēģu grupa "Bokassa". Iespaidīgā skatuve būs izvietota aiz Igaunijas Nacionālā muzeja jaunā ēku kompleksa.

"Metallica" koncerttūre "WorldWired Tour" aizsākās 2016. gadā, neilgi pēc kolektīva 10. studijas albuma "Hardwired...To Self-Destruct" iznākšanas. Šajā turnejā mūziķi jau paguvuši apmeklēt virkni Ziemeļamerikas un Dienvidamerikas, kā arī Āzijas un Eiropas valstu. Tikai Eiropā vien grupas koncertus apmeklējuši ap 650 000 cilvēku, turklāt slēgto koncertplatību apmeklētības rekords ticis pārspēts veselas 29 reizes.

Grupas bundzinieks Larss Ulrihs (Lars Ulrich) par šo pieredzi saka: "Grupa šobrīd izbauda savu spēku vairāk nekā jebkad. Ir sajūta, ka ļaudīm "Metallica" joprojām ir tikpat svarīga kā agrāk, kaut mēs paši bijām mazliet pārstājuši tam ticēt! Jaunā koncerttūre parādīja, cik atsaucīga ir publika pret jauno albumu un dzīvajiem koncertiem, kā arī visu to labo enerģiju, kas "Metallica" tiek dāvāta tagad."

Vasarā "Metallica" atgriezīsies Eiropā – un šoreiz ar vēl vērienīgāku šovu, kas paredzēts izrādīšanai zem klajas debess. Igaunijā grupa uzstāsies Tartu, Rādi lidlaukā, kas pēc Otrā pasaules kara bija viens no lielākajiem militārajiem lidlaukiem Austrumeiropā un kurā bāzējās arī smagais aviācijas bumbvedēju pulks. Skatuve būs ar skatu pret skrejceļu, un tā atradīsies aiz jaunās Igaunijas Nacionālā muzeja (Eesti Rahva Muuseum) ēkas, kas tika atvērta 2016. gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!