Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Valsts prezidents Edgars Rinkēvičs, 12. marta vakarā pasniedzot vienu no "Lielās mūzikas balvas 2023" (LMB 2023) apbalvojumiem, uzsvēra, ka izcilība nav iedomājama bez drošas vides. Klātesošie prezidenta teikto sagaidīja ar aplausiem.

"Man ir īpašs prieks par to, ka tieši man šovakar ir tā laime un gods pasniegt balvu kategorijā "Gada jaunais mūziķis"," teica Valsts prezidents. "Tie ir cilvēki, kuri jau ir izcilības, tie ir cilvēki, kuri jau sāk savu ceļu mūzikā, taču izcilība nav iedomājama bez kvalitatīvas izglītības, bez drošas izglītības, bez, un to es gribu uzsvērt, drošas vides skolā, augstskolā, darbavietā."

Jau vēstīts, ka Latvijas Televīzijas (LTV) raidījumā "Kultūršoks" piektdienas, 8. marta, vakarā izskanēja informācija par Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas (JVLMA) pasniedzēju uzmākšanos studentēm. "Kultūršoka" rīcībā nonākušas septiņu JVLMA studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

Tam sekoja Mūzikas akadēmijas padomes lēmums izteikt neuzticību akadēmijas rektoram Guntaram Prānim un aicinājums viņam atkāpties no amata. 12. martā Prānis portālam "Delfi" apstiprināja, ka neplāno atkāpties. Viņš uzskata, ka var būt daļa no efektīva situācijas risinājuma. Līdz ar to šis jautājums tiks izskatīts JVLMA Senāta ārkārtas sēdē.

Edgars Rinkēvičs "Lielās mūzikas balvu" pasniedza dziedātājai Katrīnai Paulai Felsbergai, kas uzvarēja kategorijā "Gada jaunais mūziķis", kurā bija nominēti arī trombonists Vadims Dmitrijevs un dziedātāja Ieva Sumeja.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!