Foto: LETA/DELFI

"Visas šīs ziņas izgaismo lielāku problēmu Latvijas augstskolās. Trūkst efektīvu šādu gadījumu izskatīšanas un reaģēšanas mehānismu. Šie mehānismi bieži vien uz papīra ir, tāpat ir izveidotas ētikas komisijas, bet praksē tas nestrādā," sarunā ar "Delfi" saka Latvijas Mākslas akadēmijas padomes priekšsēdētājs Valts Ernštreits.

Šī ziņa seko pēc tam, kad plaši izskanējusi informācija par vairākiem uzmākšanās gadījumiem Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā (JVLMA). LTV raidījuma "Kultūršoks" rīcībā ir septiņu studenšu liecības par atsevišķu pasniedzēju seksuālu uzmākšanos.

Ernštreits sarunā ar "Delfi" uzsver – jo īpaši viņa teiktais attiecas uz kultūras augstskolām, kas izmērā ir mazas, ar ļoti kompaktu personāla sastāvu un cieši savā starpā saistītiem gan studējošiem, gan pasniedzējiem: "Līdz ar to, kad ir vajadzīgs efektīvs risinājums, tad izrādās, ka šie mehānismi līdz galam nedarbojas. Tā vietā, lai problēmu risinātu, tiek meklēti varianti, kas nosacīti apmierina visas puses."

Ētikas komisija ir augstskolas ietvaros izveidota un rektora apstiprināta cilvēku grupa, kurā darbojas konkrētās mācību iestādes darbinieki – gan no administratīvā personāla, gan mācībspēki, kā arī studējošo pārstāvji. Tās primārais uzdevums ir sniegt atzinumu šādām situācijām.

Lai turpinātu lasīt, iegādājies abonementu.

Lūdzu, uzgaidi!

Pielāgojam Tev piemērotāko abonēšanas piedāvājumu...

Loading...

Abonēšanas piedāvājums nav redzams? Lūdzu, izslēdz reklāmu bloķētāju vai pārlādē lapu.
Jautājumu gadījumā raksti konts@delfi.lv

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!