Foto: LETA
Cilvēki ir neapmierināti ar dažādām problēmām, kas rodas, mēģinot iegādāties Dziesmu un deju svētku biļetes. Aģentūra LETA saņēmusi sūdzības gan par biļešu tirdzniecību internetā, gan "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās.

Tikmēr portālā "ss.lv" jau parādījies pirmais sludinājums, kurā cilvēks vēlas iegādāties Dziesmu un deju svētku biļetes. "Nopirkšu sešas biļetes, lūgums piedāvāt tikai labas vietas," raksta biļešu tīkotājs.

Tirdzniecības vietā Latvijas Nacionālajā teātrī iepriekš solīts, ka strādās trīs kases, bet tirdzniecība notikusi divās, turklāt pēc trīs stundu darba vienas kases darbinieki devušies pusdienu pārtraukumā.

Biļešu pārdevēju darbu apgrūtinājis tas, ka visa informācija par Dziesmu un deju svētku biļetēm - kur, kas, par kādām cenām, kāds būs izvietojums - saņemta tikai līdz ar tirdzniecības sākšanu plkst.11.

Brīdī, kad Latvijas Nacionālajā teātrī strādāja tikai viena kase, cilvēki pauda sašutumu, ka tas vēl vairāk paildzina stāvēšanu jau tā garajā rindā, novēroja aģentūra LETA. Ap plkst.14 Latvijas Nacionālajā teātrī rindā pēc biļetēm stāvēja aptuveni 50 cilvēki. Tie, kuri atradās rindas vidū, bija stāvējuši jau aptuveni trīs stundas un rēķinājās vēl ar pāris stundu ilgu gaidīšanu.


Daudz garāka rinda izveidojusies pie Latvijas Nacionālās operas kasēm. Tur cilvēki ārpusē, vēl netikdami pat iekštelpās, kur tirgo biļetes, gaida jau aptuveni četras stundas. Kāds biļešu tīkotājs, kurš nebija vēl iekļuvis iekšā biļešu tirdzniecības vietā, aģentūrai LETA stāstīja, ka rindā stāv jau kopš plkst.10. Vislielāko sašutumu viņā radīja tas, ka nav zināms, cik ilgi vēl būs jāgaida, lai tiktu pie biļetēm.

Lai arī cilvēki ir ārēji mierīgi, gaidot rindās pēc biļetēm, ik pa laikam ir dzirdama kurnēšana. Rindas galā stāvošajiem nav pārliecības, vai viņiem vispār izdosies nopirkt kārotās biļetes. Ir arī pircēji, kuri pēc kāda laika pārdomā savu lēmumu un pamet rindu, bet lielākoties cilvēki apņēmīgi gaida.

Apgrūtināta arī biļešu iegāde interneta veikalā "www.bilesuparadize.lv". Atverot mājaslapu, izlec paziņojums "Lūdzu, uzgaidiet! Jūsu pieprasījums tiek apstrādāts. Interneta veikals atvērsies automātiski. Gaidīšanas laiks var pārsniegt astoņas minūtes". "Sistēma karas, mājaslapa nedarbojas. Pēc pusstundas gaidīšanas interneta veikals tā arī neatvērās," sūkstās kāda no biļešu tīkotājām.

Kā ziņots, interneta veikalā "www.bilesuparadize.lv" pirmajās minūtēs tika saņemti 76 000 pieprasījumu. "Lūdzam būt pacietīgiem, gaidot "Biļešu Paradīzes" sistēmas atbildi uz biļešu pirkuma pieprasījumu. Visi biļešu pirkuma pieteikumi tiks saņemti un automātiski ievietoti datu apstrādes sistēmā," norādīja Dziesmu un deju svētku preses sekretāre Inga Vasiļjeva.

Tāpat arī telefoniski pirmās pusstundas laikā rezervētas 3000 biļetes un milzīgā pieprasījuma dēļ telefona līnija ir ļoti noslogota. "Aicinām cilvēkus būt pacietīgiem, izprotošiem un pēc brīža atkārtoti zvanīt uz biļešu rezervācijas tālruni 67 371 000," uzsvēra Vasiļjeva.

Dziesmu un deju svētku biļešu tirdzniecība raisījusi ažiotāžu arī sociālajos tīklos, kur tiek pausts sašutums par ilgo nīkšanu garajās rindās, kā arī problēmām rezervēt biļetes pa tālruni. Tiek teikts, ka, lai tiktu pie kārotās biļetes, daudz reālāk ir atrast savā paziņu lokā kādu no svētku organizatoriem, nevis gaidīt rindā. Vienlaikus ir arī tādi, kas ir gandarīti, ka Latvijā ir tik liels skaits cilvēku, kuri vēlas klātienē vērot Dziesmu un deju svētku pasākumus.

Kā ziņots, šodien visā Latvijā no plkst.11 "Biļešu paradīzes" tirdzniecības vietās sākusies biļešu iepriekšpārdošana uz Dziesmu un deju svētku maksas pasākumiem, taču jau vairākas stundas pirms biļešu tirdzniecības sākuma daudzviet veidojās rindas, cilvēki pēc biļetēm stāvējuši pat naktī.

XXV Vispārējie latviešu Dziesmu un XV Deju svētki Latvijā notiks no 2013.gada 30.jūnija līdz 7.jūlijam. Svētku galvenais vēstījums ir "Gaisma līgo Latvijā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!