Foto: LETA

Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK) līdzpriekšsēdētājs Gaidis Bērziņš noliedz, ka politiskais spēks meklētu alternatīvu kandidātu kultūras ministra amatam Žanetas Jaunzemes-Grendes (VL-TB/LNNK) vietā.

Bērziņš neizslēdza iespēju, ka kāds VL-TB/LNNK biedrs varētu būt paudis attieksmi par alternatīvas meklēšanu, taču vakar, 9.septembrī, notikušajā valdes sēdē šāds jautājums nav pārspriests.

Aģentūras LETA rīcībā esošā neoficiālā informācija liecina, ka nacionālās apvienības biedri sarunā ar kultūras nozares pārstāvjiem vēlējušies uzzināt, vai jomas pārstāvji varētu ieteikt cienījamu ministra kandidātu Jaunzemes-Grendes vietā.

Jau ziņots, ka pēdējās dienās kultūras nozarē valda domstarpības par Jaunzemes-Grendes atbilstību amatam. Domstarpības kļuva publiskas pēc tam, kad Jaunzeme-Grende pretēji konkursa komisijas rekomendācijai atteicās iekļaut valdes sastāvā līdzšinējo Latvijas Nacionālās operas (LNO) direktoru Andreju Žagaru. Pēc šī ministres lēmuma izskanējušas prasības pēc viņas demisijas.

Pati Jaunzeme-Grende norāda, ka prasībai par demisiju neredz nevienu pamatotu argumentu. Līdzīgu viedokli paudusi arī nacionālā apvienība.

Jau ziņots, ka "TV3" raidījuma "Nekā personīga" rīcībā ir nonācis auditorfirmas "Ernst&Young" ziņojums par LNO veiktā funkciju audita rezultātiem, un tie liecina, ka Jaunzemei-Grendei neesot taisnība, sakot, ka LNO ir slikti pārvaldīta.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!