Foto: DELFI

Saeima šodien galīgajā lasījumā pieņēma grozījumus likumā par pievienotās vērtības nodokli (PVN), vienojoties atlikt ieceri par PVN piemērošanu kultūras pasākumiem.

Iepriekš bija plānots vairs nepiemērot atbrīvojumu no PVN kultūras komercpasākumiem, proti, tiem tika plānots piemērot PVN standarta likmi 21%, bet šodien deputāti vienojās izslēgt šo normu no likumprojekta.

Pret šo ieceri iestājās nozares pārstāvji - Latvijas kultūras dzīves dalībnieki atklātā vēstulē, ko parakstījusi 241 persona, aicināja valsts augstākās amatpersonas nepieļaut 21% PVN piemērošanu kultūras un izklaides pasākumiem, iepriekš pret šādām izmaiņām notika arī protesta akcija pie Saeimas. Arī sabiedrības iniciatīvu portālā "Manabalss.lv" notika parakstu vākšana par samazinātas PVN likmes 12% piemērošanu kultūras un izklaides pasākumu ieejas biļetēm.

Vēlāk, pēc amatpersonu tikšanās ar Valsts prezidentu Raimondu Vējoni, panākta vienošanās atlikt PVN piemērošanu kultūras un izklaides pasākumiem līdz 2017.gadam. Kultūras ministrija sadarbībā ar Finanšu ministriju sāks darbu, lai izstrādātu iespējamo regulējumu, kā nodalīt paaugstinātā PVN piemērošanu nacionāliem un ārvalstu kultūras pasākumiem.

Piemērojot 21% PVN likmi kultūras un izklaides pasākumiem, papildu ieņēmumi valsts budžetā tika prognozēti 3,1 miljona eiro apmērā ik gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!