Foto: LETA

Latvijas Okupācijas muzejs, lai parādītu, cik liela dabā būs muzeja plānotā piebūve Latviešu strēlnieku laukumā, 8. decembrī plkst. 18.30 rīkos īpašu akciju, kuras laikā izgaismos Nākotnes nama kontūras. Muzeja paredzētās piebūves kontūra tiks izgaismota uz 15 minūtēm.

Paredzēts, ka akcijas laikā muzeja darbinieki un atbalstītāji sastāsies uz piebūves kontūras un ar lukturīšiem "iedegs gaismu Nākotnes namā". Akcija plānota kā publisks pasākums, tādēļ uz to ir aicināti ierasties muzeja atbalstītāji.

Okupācijas muzeja ēkas paplašināšanas projektu pēc valdības rīkojuma realizē VSA "Nekustamo īpašumu aģentūra". Paplašināšanas projekts veidots pēc Gunāra Birketa idejas un tā izstrādē ir ņemtas vērā muzeja funkcijas un vajadzības. Pašlaik piebūves tehniskais projekts ir iesniegts Rīgas būvvaldē. 25. novembrī Administratīvā rajona tiesa nolēma, ka būvniecības iesnieguma izskatīšana un administratīvā akta izdošana ir jāveic līdz nākamā gada 25. janvārim, informēja muzejā.

Pēc Rīgas būvvaldes iniciatīvas 14. decembrī Rīgas domes sēžu zālē plkst. 18 tiks rīkota publiska diskusija par Okupācijas muzeja piebūves projektu.

Kā ziņots, ņemot vērā būvniecības aizkavēšanos, valdība novembra sākumā nolēma, ka Okupācijas muzeja rekonstrukcijas un tā piebūves - Nākotnes nama - 1. kārtas būvniecības darbu pabeigšanas termiņš ir līdz 2017. gada 30. septembrim un 2. kārtas būvniecības darbiem, arī tēlniecības mākslas darbam, pabeigšanas termiņš ir līdz 2018. gada 30. martam.

Pret piebūves īstenošanu iestājušies tādi arhitekti kā Zaiga Gaile un Andis Sīlis, uzsverot Okupācijas muzeja ēkas kultūrvēsturisko vērtību. Tajā pašā laikā gan kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK), gan Ministru prezidente atbalsta piebūves īstenošanu. Arī Rīgas mērs un Rīgas pilsētas būvvaldes vadītājs pauduši, ka Okupācijas muzeja paplašināšanas projekts ir jāturpina.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!