Foto: Publicitātes foto
Šogad augstākajam arhitektūras nozares apbalvojumam – Latvijas Arhitektūras gada balvai 2016 – pieteikts 51 darbs. To vidū ir gan lielu rezonansi izpelnījušies sabiedriski nozīmīgi objekti, gan jaunie projekti, gan arī procesi un notikumi, kas pēdējā gada laikā atstājuši paliekošu iespaidu uz arhitektūras nozari.

Piektdien, 15. aprīlī nacionālā žūrija paziņos izvēlētos pusfinālistus, kurus tālāk vērtēs starptautiskā žūrija. Pirms tiek izziņoti balvu galvenie pretendenti, piedāvājam iepazīties ar visiem Latvijas Arhitektūras gada balvai 2016 pieteiktajiem darbiem.

Darbus bija iespējams pieteikt divās kategorijās – objekti un procesi. No 43 pieteiktajiem objektiem lielāko daļu veido dzīvojamo un sabiedrisko ēku jaunbūves, iesniegti arī nozīmīgi pārbūves projekti, kā arī dažādi vides objekti un interjera risinājumi. Kategorijā "Procesi" iesniegti astoņi darbi. Plašāki apraksti par katru pieteikto darbu pieejami Latvijas Arhitektu savienības mājaslapā.

Latvijas Arhitektūras gada balva ir ikgadējs nacionālais arhitektūras konkurss ar mērķi apzināt un popularizēt Latvijas arhitektūras labākos sniegumus un veicināt arhitektūras augstvērtīgu attīstību. Tas ir augstākais apbalvojums Latvijas arhitektūrā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!