Foto: DELFI

Ceturtdien, 11.augustā, plkst. 12:00 Svētā Pētera baznīcā Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs, viņa vietnieks Andris Ameriks, 3. Eiropas koru olimpiādes projekta vadītāja Diāna Čivle, kordiriģents un 3. Eiropas koru olimpiādes mākslinieciskais vadītājs Romāns Vanags atkal ieskandinās Koru olimpiādes Miera zvanu.

Miera zvana ieskandināšana būs simboliska ziņa un aicinājums koriem no visas pasaules atkal tikties Rīgā 2017. gadā jūlijā, kad notiks Eiropas koru olimpiāde un Nāciju "Grand Prix Riga". Arī katrs Rīgas svētku apmeklētājs tiek aicināts apskatīt Miera zvanu un fotogrāfiju pie tā, izvietot "Facebook" lapā ar tēmturi #singinriga2017, aicinot pasaules tautu korus dziedāt Rīgā 2017. gadā.

Gandrīz pustonnu smagais bronzas zvans tika izliets un ieskandināts 2014. gadā Pasaules koru olimpiādes laikā. Uz tā ir iegravēts teksts "Kopā dziedāšana vieno tautas", kas ikvienam atgādina, ka dziedot mēs varam veicināt sapratni un mieru starp cilvēkiem un tautām visā pasaulē.

Rīgā 2014. gadā notika Pasaules koru olimpiāde, kas guva lieliskus panākumus, tāpēc Rīga ieguva tiesības 2017. gada vasarā rīkot nākamo starptautisko kordziedāšanas pasākumu – 3. Eiropas koru olimpiādi un Nāciju "Grand Prix", kas norisināsies no 16. līdz 23. jūlijam un atkal Latvijas galvaspilsētā pulcēs dziedātājus no visas pasaules.

Pasaules koru olimpiāde ir lielākais pasaules koru mūzikas festivāls. Tas 2014. gadā no 9. līdz 19. jūlijam Rīgā pulcēja piecu kontinentu 73 valstu 460 koru 27 000 dalībniekus. Koru olimpiādes mērķis ir apvienot korus draudzīgā sacensībā un apliecināt kopā dziedāšanas nozīmīgumu. Desmit dienu laikā Rīgas koncertzālēs un parkos norisinājās konkursi 29 kategorijās, meistarklases un semināri, īpašie koncerti un koru draudzības koncerti, dalībnieku gājiens un daudzi citi aizraujoši pasākumi. Pasaules koru olimpiādes tiek rīkotas kopš 2000. gada un notiek reizi divos gados. Pasaules koru olimpiādi Rīgā rīkoja nodibinājums "Rīga 2014" sadarbībā ar Vācijas kultūras organizāciju "Interkultur".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!