Foto: LETA

Ar sportisku azartu, tirgošanos un dažādiem ar kino mākslu saistītiem pasākumiem svētdien, 14. augustā turpinājās Rīgas svētki, kas šogad tiek rīkoti par godu galvaspilsētas 815. jubilejai. Šā gada svinību tēma – kino tā visdažādākajās izpausmēs.

Dienas gaitā Rīgas svētku apmeklētāji varēja iepirkties tirdziņos pie dažādu novadu mājražotājiem un amatniekiem, kas kuplā skaitā bija ieņēmuši Esplanādi, Vērmanes dārzu un 11. novembra krastmalu. Savukārt Pēterbaznīcas pakājē bija iekārtots tirdziņš viduslaiku noskaņās.

Kā novēroja portāls "Delfi", pateicoties krietni saulainākiem laika apstākļiem nekā iepriekšējās svētku dienās, ielās bija izgājuši ievērojami vairāk rīdzinieku un pilsētas viesu, kuri nesteidzīgi baudīja pilsētas jubilejas svinību aktivitātes.

Mazajiem svētku apmeklētājiem par prieku notika lielo leļļu un talismanu gājiens, kā arī ar balsošanas palīdzību tika noskaidrots iemīļotākais un jaukākais talismans. Šajā sacensībā jau otro gadu pēc kārtas uzvarēja "Tallink" simbols suņu meitene Lote, kuru mazie skatītāji un lasītāji pazīst gan pēc grāmatām, gan animācijas filmām par Loti no Izgudrotāju ciema.

Plašāk par Rīgas svētku pasākumiem – www.rigasvetki.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!