Foto: Kārlis Dambrāns/DELFI
Šī gada 9. februārī Latvijas Mākslas akadēmijā jau 84. reizi norisinājās tradicionālais Mākslas akadēmijas karnevāls un šogad tā tēma masku izvēlē, dekorācijās un noskaņā bija "Dekadences jātnieki".

"Nogurst apziņa, tiek uzsākts ceļojums uz tās auglīgo, tumšo nakti. Mūsu katedrāle atver vārtus karnevālam jau 84. reizi. Seglos sēžas un pa tās durvīm iejāj svešinieks. Žokejs, krāpnieks, tirgotājs, āksts. Tam izvirtību plīvuros ievīstīts ārprātīgs noslēpums, gaismas kūlis. Kad grūs Roma, viņš laidīsies dejā pirmais – vai tas būsi tu?" tā šī gada karnevāla tēmu iezīmēja pasākuma rīkotāji.

Karnevāla laikā LMA gaiteņi bija pārtapuši gaismas un skaņas biezokņos, vadmotīvā iekļaujot pāreju no gaišā uz tumšo. Karnevāla viesi bija aicināti baudīt mūziku uz četrām skatuvēm un veldzēties performanču kabinetos. Bija arī iespēja piedalīties dažādās aktivitātēs, kā arī novērtēt jauno mākslinieku veidotas dekorācijas un skatīt starptautiskā īsfilmu festivāla "2Annas" sagatavoto kino programmu. Savukārt akadēmijas trešā stāva gaiteņa galā norisinājās apokalipses jātnieku vadībā radīti elektroniskās mūzikas un instalāciju eksperimenti.

Uz karnevāla lielās skatuves kāpa grupas "Dzeltenie pastnieki", "PND", "Origo Boys", "Bēdu brāļi", "Purple Negative", dziedātāji Juris Simanovičs un Keitija Bārbale, komiķi no "Comedy Latvia", DJ Krankenwagen un daudzi citi mākslinieki.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!