Foto: Publicitātes foto

Dailes teātra Mazajā zālē, 19. novembrī ar Vladimira Kļimenko lugas "Mēdeja. Teātris" jauniestudējuma pirmizrādi jubileju atzīmēs aktrise Lilita Ozoliņa, portālu "Delfi" informē teātra pārstāvji.

Šī būs Lilitas Ozoliņas dāvana skatītājam un aktrises "pateicība Sargeņģelim par savu likteni".

"Neprātīgi mīlošā, greizsirdīgā, asiņainā, slepkavīgā Mēdeja – tas ir teātris, tāda ir teātra būtība. Divas Mēdejas un divas aktrises. Naids un mīlestība, aizvainots lepnums un atmiņas par pagātni. Mirklīgais paiet. Cilvēka būtība paliek. Izrāde ir kā dzīve. To nevar apturēt. Dzīve arī ir teātris, tikai tajā neko nevar nospēlēt vēlreiz. Bet tā ir mana dzīve un citas nav. Vai bija to vērts?" teic aktrise.

Līdzās Lilitai Ozoliņai izrādē spēlēs Ieva Segliņa, tajā piedalīsies arī mūziķis Kārlis Auzāns (čells, elektronika), kurš ir arī jauniestudējuma mūzikas autors. Izrādi "Mēdeja. Teātris" veidojusi režisore Laura Groza-Ķibere, kostīmu māksliniece – Jurate Silakaktiņa, gaismu mākslinieks – Mārtiņš Kudiņš.

Lugu no krievu valodas tulkojusi Maira Asare.

Latviešu teātra un kino aktrise Lilita Ozoliņa, dzimusi 1947. gada 19. novembrī, Rīgā. Kopš 1966. gada viņa spēlē uz Dailes teātra skatuves, dažu darbojusies arī Latvijas Nacionālajā teātrī un Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātrī. Plašu popularitāti ieguvusi ar savām kino lomām filmās "Kad lietus un vēji sitas logā" (1967), "Klāvs - Mārtiņa dēls" (1970), "Ezera sonāte" (1976), kā arī "Ilgais ceļš kāpās" (1980), u.c.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!