Foto: Mikus Kļaviņš, LNKC
Sestdien, 8. jūlijā, izskanējis noslēdzošais deju lieluzvedums "Mūžīgais dzinējs", kas Daugavas stadionā pulcēja 17 tūkstošus dejotāju. Pēc koncerta un vadītāju sveikšanas turpat Daugavas stadionā notika Svētku dalībniekiem domāta balle, kurā dejas un līksmība turpinājās vēl rīta gaismā – agrā svētdienas, 9. jūlija rītā.

Dejotājus un citus Svētku dalībiekus priecēja grupas "Labvēlīgais tips" un "Mazais princis" un citi mūziķi, bet dejas visas nakts garumā spēlēja dīdžejs Toms Grēviņš.

Pēc sociālajos medijos publicētās informācijas, Deju svētku noslēgumā uz Daugavas stadionā izskanējuši arī vairāki bildinājumi un jāvārdi. Pēc vērienīgā uzveduma emocijas bija tika spilgtas un vienreizējas, ka daudzi dejotāji nespēja novaldīt asaras. Vēlreiz izjust aizskatuvē un noslēgumā uz laukuma valdošo gaisotni var "Delfi" sadarbībā ar LMT Viedtelevīziju piedāvātajā tiešraides ierakstā.

Lieluzveduma "Mūžīgais dzinējs" repertuārā bija iekļautas 33 dejas, no tām trīspadsmit godalgotas jaunrades dejas un septiņas dejas no Latvijas skatuviskās dejas Zelta fonda. Lieluzvedumā piedalījās 17 543 dejotāji, kas ir līdz šim lielākais skaits Deju svētku vēsturē.

Lieluzvedums bija veidots kā laikabiedra – Ceļinieka – stāsts. Viņš nolēmis doties ceļojumā pa Latviju, apciemojot savas dzimtas vietas – tuvākus un attālākus radus, un aplūkojot mājas, kur pavadīta bērnībā. Viņam pa ceļam gadās arī nejaušas un pārsteidzošas satikšanās. Ceļinieka stāsts atklāj Latvijas novadu dažādību, vietējo ļaužu rakstura īpašības un tikumus. Lieluzvedums iedalīts vairākās daļās, iezīmējot Latvijas vēsturiskos novadus un Rīgu, tā izstāstot šo Latvijas vietu stāstus. Ceļinieka lomā iejutās Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!