Foto: Dāvis Doršs, Valsts prezidenta kanceleja
Ukraiņu zēnu koris "Dudaryk", kurš Dziesmusvētku ietvaros uzstājās Rīgas Doma baznīcā, nu nācis klajā ar vēsti – visus koncerta ienākumus viņi ziedos baznīcas restaurācijai.

Jau ziņots, ka zēnu kora koncertu palīdzēja pamanīt žurnālists Arnis Krauze, kurš par iespēju redzēt puišu uzstāšanos steidza ziņot tviterī.

Koris ierakstījis video sveicienu Krauzem, kurš ar video padalījies tviterī.

Video kora pārstāvis angliski min, ka Latvija ir pilna patīkamu pārsteigumu un pauda pateicību Krauzem par koncerta popularizēšanu. Tāpēc puiši nolēmuši katru koncertā iegūto eiro ziedot Doma baznīcas restaurācijai, jo tā esot ļoti patīkama vieta, kur uzstāties.

Video sveiciena noslēgumā koris nodzied "Pūt, vējiņi".

Jau ziņots, ka koris piedalījās arī Dziesmu un deju svētku koncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš" Mežaparka estrādē. Tāpat koris paspēja paviesoties Rīgas pilī pie jaunievēlētā prezidenta Edgara Rinkēviča, kurš slavēja uzstāšanos, sakot, ka puišiem "tik varenas balsis, ka pilij gandrīz norāva jumtu".

Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris "Dudaryk" ir no Ļvivas. Koris ir starptautiski pazīstama mākslinieciska vienība, kas sniegusi vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp "Carnegie Hall", Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras "Air Place", pilī "Ukraina", Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā. Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākā godalga valsts kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus.

Kopā ar kori koncertā muzicēs pašmāju ērģelniece Jolanta Barinska. Koncertā skanēs latviešu komponistu ērģeļmūzika, koris atskaņos ukraiņu tradicionālo mūziku, sakrālo mūziku no dažādiem gadsimtiem, tāpat izskanēs arī oriģinālas kompozīcijas, kas ietvertas kora vairāk nekā 1500 skaņdarbu plašajā repertuārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!