Foto: AP/Scanpix/LETA

"Ehh, tik žēl. Uz ukraiņu zēnu kora koncertu rīt Doma baznīcā 17:00, kuri tik braši dziedāja Ukrainas himnu Mežaparkā, biļetes gandrīz nav pirktas. Viņi tā gatavojas," šādi piektdienas, 7. jūlija, vēlā vakarā mikroblogošanas vietnē rakstīja žurnālists Arnis Krauze, kura ieraksts dažu stundu laikā palīdzēja teju izpārdot koncerta biļetes.

Krauze ierakstu bija papildinājis ar ekrānšāviņu, kas apliecināja, ka piektdienas vakarā biļetes uz koncertu bija iegādājies vien retais.


Ar žurnālista ierakstu "tviterī" dalījās vairāk nekā 600 šīs vietnes lietotāji, aicinot neignorēt koncertu.

Informācija "Biļešu paradīzes" mājaslapā liecina, ka dažu stundu laikā pēc Krauzes ieraksta "tviterī" koncerts ir teju izpārdots. Pilnībā izpārdotas dārgākās biļetes – 20 un 15 eiro vērtībā. Vēl pieejamas biļetes par 10 eiro.

Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris "Dudaryk" uzstāsies Rīgas Domā sestdien, 8. jūlijā, pulksten 17.

Koris piedalījās arī Dziesmu un deju svētku koncertā "Tīrums. Dziesmas ceļš" Mežaparka estrādē, informēja Rīgas Doma mūzikas direktors Aigars Reinis.

Ukrainas Nacionālais akadēmiskais vīru un zēnu koris "Dudaryk" ir no Ļvivas. Koris ir starptautiski pazīstama mākslinieciska vienība, kas sniegusi vairāk nekā 2500 koncertus Ukrainas un pasaules prestižākajās koncertzālēs, tostarp "Carnegie Hall", Ņujorkā, Parīzes Dievmātes katedrālē, Vankūveras "Air Place", pilī "Ukraina", Nacionālajā filharmonijā Varšavā, Ukrainas Nacionālajā operā, Ukrainas Nacionālajā filharmonijā. Koris saņēmis Nacionālo Tarasa Ševčenko balvu, kas ir augstākā godalga valsts kultūras nozarē Ukrainā, kā arī daudzus citus apbalvojumus.

Kopā ar kori koncertā muzicēs pašmāju ērģelniece Jolanta Barinska. Koncertā skanēs latviešu komponistu ērģeļmūzika, koris atskaņos ukraiņu tradicionālo mūziku, sakrālo mūziku no dažādiem gadsimtiem, tāpat izskanēs arī oriģinālas kompozīcijas, kas ietvertas kora vairāk nekā 1500 skaņdarbu plašajā repertuārā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!